Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Opticum 3000L i Globo 6010CR najnowsza lista pod C+

bbxb 27 Oct 2010 11:48 3600 9
Wago
    bbxb
    Level 31  
    Witam Forumowiczów!
    Mam dwa takie tunery:
    Opticum 3000L i Globo 6010CR. Wszystko w nich działa dobrze ale chciałbym wgrać do nich najnowszą listę kanałów pod Cyfrę+ [z Polsatem itp.].

Informacje z Globo 6010CR i z Opticum 3000L [są takie same!]:

S/W Ver: VGA0 3.3.12 emu
    H/W Ver: 15 5.3.0
    Loader Ver: 1.0.7
    FDD Ver: 1.0.14

Mam takie pytania:
    1.Jak i czym zmienić listę kanałów na najnowszą?
    2.Czy mogę to zrobić z menu dekodera bez używania kabli i PC?
    3.Jeśli trzeba będzie kablami to bardzo proszę podać mi link do najnowszej listy kanałów i jakiś opisik jak to wgrać.

Z góry bardzo dziękuję!
  • Wago
  • Helpful post
    matzg
    Level 35  
    Witam, narzędziem do wgrywania jest Loader Upgrade 1.0.07B-V002 instrukcję postępowania znajdziesz TUTAJ
    Pozdr

ps.
    Najlepsza lista to zrobiona samemu poprzez przeskanowanie poszczególnych transponderów C+ i układnie programów w/g własnych potrzeb.
    Znajdziesz opis w Instrukcji Obsługi
    Listę parametrów tp Link
    bbxb
    Level 31  
    Super, bardzo Ci dziękuję.

A masz może taką gotową listę? Nie bardzo mam czas na układanie tego po kolei a ktoś już czeka na te dekodery...
  • Wago
    bbxb
    Level 31  
    100krotne dzięki!
    Jak będę miał problemy odezwę się dziś jeszcze wieczorkiem :)

Regulamin p. 10.2. [TS]
    bbxb
    Level 31  
    Czy muszę wgrywać do nich najpierw softy a później listy czy mogę od razu same listy?

Czy oba dekodery robię tym samym sposobem?

Dodano po 19 [minuty]:

Kolego czy ja mogę kolejnośc tych kanałów ustawić w tym programie co mi podałeś? Bo ja tam kolejności zmienić nie potrafię :(
  • Helpful post
    biber40
    Level 21  
    bbxb wrote:
    Czy muszę wgrywać do nich najpierw softy a później listy czy mogę od razu same listy?

Czy oba dekodery robię tym samym sposobem?

Dodano po 19 [minuty]:

Kolego czy ja mogę kolejnośc tych kanałów ustawić w tym programie co mi podałeś? Bo ja tam kolejności zmienić nie potrafię :(

Możesz połączyć oba tunery kablem null modem i zrobiona liste z softem przegrać z jednego tunera do drugiego.
    Tunery sa na tym samym procesorze i pracują na tych samych softach.Tunery łączysz kablem null modem przy odłączonym zasilaniu
    Tuner z listą zostawiasz na kanale niekodowanym FTA np Polonia TV i wyłączasz z pilota ( tuner master) a tuner do którego masz wgrać liste podłączasz do prądu i pójdzie transmisja,czekasz do restartu tunerów widać będzie na wyświetlaczu (3000L nie ma wyświetlacza-chyba),dla pewnosci odczekasz ok 1 mim po całej operacji i będziesz mial programowo identyczne tunery.
    bbxb
    Level 31  
    Ok, tak zrobię chociaż mogę każdego zrobić przez kompa.

Największy problem mam z listą - nie wiem jak ustawić te kanały tak aby były tak samo jak oryginalna lista Cyfry+....
  • Helpful post
    matzg
    Level 35  
    Troszkę własnej inicjatywy...wystarczy troszkę poszukać Link
    Pozdr
    bbxb
    Level 31  
    Ok, poukładałem listę w dekoderze i zgrałem to na kompa.
    Wszystko działa ok.

pozdrawiam i dziekuje za pomoc!