Witam.
Podstawowe pytanie: jak wyregulowac sterownik BINGO S4 dla Accorda Vgen '93 2.0iLS uzywajac programu BINGO S.
Zamierzam wymienic wnetrze reduktora (zestaw naprawczy, Tomasetto) i nastepnie wyregulowac instalacje. Bede robil to pierwszy raz (porady mile widziane). Przeczytane podstawowe instrukcje z forum, oraz "krotki poemat na gazu temat". Musze to zrobic poniewaz... przejechalem max.30000 km, ale obecnie kiedy jest zimny i przelaczy sie na gaz gasnie, kiedy sie rozgrzeje na dobre - dziala prawie jak trzeba (poza spalaniem, ktore to jest wyzsze o jakies 3-4l niz to bylo wczesniej). Dowiedzialem sie ze nalezy wymienic reduktor - ja wole zestaw naprawczy. Dodatkowo po raz pierwszy "strzelil" i rozerwal filtr powietrza - udalo sie skleic ladnie.
Dreczace pytania
: Czy dla kazdego samochodu regulacja wyglada identycznie?Czy naciskajac w programie przycik nauka, mozna zalozyc ze wszystkie wpisane "po nauce" dane sa prawidlowo dobrane do mojego samochodu? Czy naciskajac w programie przycik nauka, a nastepnie zapisujac ustawienia, jest sens po regeneracji zaladowac te ustawienia i na nich bazowac? Co do znacza niektore "Konfiguracje" i "Opcje" i jak moga mi pomoc w doborze optymalnych parametrow (np. czas emulacji, czy Aktywacja Cut Off, itp, itd)? Kiedy moge cos zepsuc na dobre a kiedy dostac odlamkiem filtra powietrza przy "strzale"? Czy sa problemy z odpowietrzeniem ukladu, gdy np. nie ma miejsca by ustawic odpowiednio reduktor (nizej, wyzej)?
Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
Podstawowe pytanie: jak wyregulowac sterownik BINGO S4 dla Accorda Vgen '93 2.0iLS uzywajac programu BINGO S.
Zamierzam wymienic wnetrze reduktora (zestaw naprawczy, Tomasetto) i nastepnie wyregulowac instalacje. Bede robil to pierwszy raz (porady mile widziane). Przeczytane podstawowe instrukcje z forum, oraz "krotki poemat na gazu temat". Musze to zrobic poniewaz... przejechalem max.30000 km, ale obecnie kiedy jest zimny i przelaczy sie na gaz gasnie, kiedy sie rozgrzeje na dobre - dziala prawie jak trzeba (poza spalaniem, ktore to jest wyzsze o jakies 3-4l niz to bylo wczesniej). Dowiedzialem sie ze nalezy wymienic reduktor - ja wole zestaw naprawczy. Dodatkowo po raz pierwszy "strzelil" i rozerwal filtr powietrza - udalo sie skleic ladnie.
Dreczace pytania

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi.