Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Corsa C easytronic gdzie jest sterownik skrzyni biegow???

barabash19 28 Oct 2010 15:23 9096 6
    barabash19
    Level 10  
    Witam wszystkich forumowiczów
    Wczoraj wieczorem chciałem wyjechać z parkingu. Po ruszeniu z miejsca, w momencie przejścia z trybu automatycznego na manualny zaświeciła się na wyświetlaczu literka "F", możliwa była jazda w dwóch trybach: w przód i w tył przy małej prędkości. Samochód buczał zanim odłączyłem zapłon.
    Po wyłączeniu silnika nie mogę już uruchomić samochodu.
    Po przekręceniu kluczyka w stacyjce na wyświetlaczu dalej pali się literka "F", palą się tylne światła a samochodu nie ma jak poruszyć z miejsca ( jakby był zasprzęglony).
    W ASO powiedzieli mi, że muszę przekręcić śrubkę na sterowniku skrzyni biegów i niestety nie wiem gdzie go szukać i jak on wygląda.
    Przeglądam tematy skrzyni ale nigdzie nie ma informacji o lokalizacji i wyglądzie tego sterownika.
    Mad Max
    Level 23  
    Z instrukcji obsługi:
    Corsa C easytronic gdzie jest sterownik skrzyni biegow???
    barabash19
    Level 10  
    Dziękuje za pomoc
    Znalazłem śrubę, przekręciłem ale to nie dało. Dodatkoo zauważyłem, że zapala się na moment obok litery "F" napis "INSP". Jutro samochód podstawi pod serwis laweta, tak więc w ASO zobaczą co się dzieje.
    barabash19
    Level 10  
    Okazało się, że za całym zamieszaniem stały tylnie światła hamowania. Po wymianie żarówek samochód jeździ jak trzeba.
    Dziękuje za pomoc i zamykam temat
    Megas
    Level 11  
    Tzn., że żarówki od tylnych świateł i hamulca powodowały zwarcie w obwodzie i to spowodowało pojawienie się "F" i tym samym unieruchomienie auta?
    ms84
    Level 11  
    O takim problemie czytałem już na angielskiej stronce, również powodem była żarówka światła stop... zaskakujące.
    barabash19
    Level 10  
    Temat zamykam
    Dziękuję wszystkim za pomoc;)