Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Candy CSD 100-wymiana fartucha.

tomvas7 31 Oct 2010 10:24 5894 2
    tomvas7
    Level 2  
    Witam serdecznie Forumowiczów.
    Mam następujące pytanie:
    Czy możliwa jest samodzielna wymiana fartucha w pralce Candy CSD 100?
    Kilku wezwanych fachowców skutecznie odmawiało przeprowadzenia takowej operacji ze względu na to że ponoć trzeba rozebrać całą pralkę a to mało opłacalne (nie chce im się babrać prawdopodobnie).W tej chwili pralka zdrowo "leje" pomiędzy uszczelnieniem z przodu i ze względu na fundusze muszę naprawić to sam.Fartuch posiadam.
    Dziękuję za wszelkie sugestie.
    Pozdrawiam.
    Tomasz
    ELEKTROMECHANIKTOM
    Level 16  
    Nie wiem co za mechaników macie w tym Kędzierzynie.A miałem tam pracować to nie mieli miejsc.Moja dziewczyna pochodzi z tego miasta.;-)W Cendy ciązko się zmienia fartuch ale bez przesady nie trzeba rozbierać całej pralki!Zdejmujesz obejmę zewnętrzną.Wywijasz fartuch do sirodka i trzeba poluzować śruby na obejmnie wewnętrznej,przy zbiorniku i wyjmujesz fartuch.Ale fakt ze ciężko je odkręcić.Małe dwa kluczyki chyba 7 lub 8 i trochę gimnastyki.;-)
    tomvas7
    Level 2  
    Ha!Więc jednak i taka operacja możliwa:)
    Wielkie dzięki za podpowiedź:)
    No cóż..nic nie poradzę na tych mechaników kedzierzyńskich.Ci których "usiłowałem" namówić na wykonanie usługi mówili to co mówili...
    Znalazłem rozdarcie w fartuchu.Dzięki "reperaturce" rowerowej do dętek udało się usunąć wyciek i na razie działa ładnie i nic się nie leje:)Jeśli ta metoda zawiedzie-niestety...wymiana fartucha murowana!