Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Laguna II 1.9 tdi po włożenie karty nic się nie dzieje

pioters19 31 Paź 2010 16:51 8047 22
  • #1 31 Paź 2010 16:51
    pioters19
    Poziom 10  

    Laguna 1.9 tdi 2001 po włożeniu karty, nic nie świeci, nie wiem co się dzieje.
    Proszę o pomoc.
    Może jest jakiś bezpiecznik, gdzie go szukać?
    Lampka na na tablicy rozdzielczej, która mruga bez karty, po jej włożeniu świeci na stałe.
    Radio też się załącza.

    0 22
  • #2 31 Paź 2010 16:54
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Czytnik karty uszkodzony lub karta, bez komputerka się nie obejdzie.
    Jak masz sprawdź co się dzieje na drugiej karcie.

    1
  • #3 31 Paź 2010 17:01
    pioters19
    Poziom 10  

    Nie mam drugiej karty jak sprawdzić tą co mam??????

    0
  • #4 31 Paź 2010 17:03
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Sam nic nie zrobisz, trzeba clipa podłączyć, tyle.

    0
  • #5 31 Paź 2010 17:10
    pioters19
    Poziom 10  

    Kilka minut wcześniej jeżdziłem i było wszystko ok.przepalił mi się bezpiecznik od radia może to ja coś spiepszyłem

    0
  • #6 31 Paź 2010 17:13
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Wiesz, 5 minut temu czułem się dobrze, a teraz głowa mnie boli, co to może być?

    A bezpiecznik sam się spalił?

    0
  • #7 31 Paź 2010 17:19
    pioters19
    Poziom 10  

    Czy oprócz tej głupiej karty są jeszcze jakieś zabezpieczenia normalny bezpiecznik ?????

    Dodano po 5 [minuty]:

    Nie wiem nie zauważyłem kiedy to nastąpiło radio grało ale trzeba go było włączyć ręcznie a kiedyś się samo włączało wymieniłam bezpiecznik i problem radia załatwiony pozytywnie wszystko działało ale auto już nie odpaliło.

    0
  • #8 31 Paź 2010 17:20
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Wisz łatwiej będzie coś poradzić, jeśli przyznasz się gdzie jeszcze łapki wtykałeś, narazie bezpiecznik od radia, coś jeszcze?

    0
  • #9 31 Paź 2010 17:27
    pioters19
    Poziom 10  

    Teraz wiesz już wszystko,nic więcej nie dotykałem zostawiłem go na parkingu i pojechałem do znajomych mam jeszcze scenika ale z tym autem to nie było nigdy takiego problemu żeby nie zapalił.

    0
  • #10 31 Paź 2010 17:30
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda

    pioters19 napisał:
    może to ja coś spiepszyłem


    pioters19 napisał:
    wymieniłam bezpiecznik


    Co Ty jesteś?

    No to bez komputerka i diagnostyki się nie obejdzie.

    0
  • #11 31 Paź 2010 17:31
    pioters19
    Poziom 10  

    A po drugie to myślę że karta jest dobra bo ta kontrolka od imo świeci inaczej po włożeniu karty do końca.

    1
  • #12 31 Paź 2010 17:33
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Swoje powiedziałem, zrobisz co zechcesz.

    0
  • #13 31 Paź 2010 17:40
    pioters19
    Poziom 10  

    Kolego może masz rację i ja coś zmalowałem okaże się we wtorek jak znajdę kogoś z komputerem do tego kalectwa,najgorsze że nawet nie da się tym nigdzie dojechać.

    Dodano po 2 [minuty]:

    Dziękuję za rady i pozdrawiam.

    1
  • #14 31 Paź 2010 19:42
    powidz
    Poziom 20  

    Na pewno ułamał się mikro styk w czytniku karty. Lub go czymś zalałeś.
    Wymontuj czytnik (bardzo łatwo) i zobaczysz czy coś jest wyłamane.

    0
  • #15 31 Paź 2010 20:16
    KAROL1138
    Poziom 16  

    Nie zostawiłeś auta na skręconych kołach? może blokada nie może puścić.

    0
  • #16 31 Paź 2010 20:45
    pioters19
    Poziom 10  

    Sprawdzałem blokadę i nie ma jej teraz w ogóle nie wiem czemu?

    Dodano po 5 [minuty]:

    czy jeżeli jest wyłamany mikro styk to będzie reakcja kontrolki od imo ????

    1
  • #17 31 Paź 2010 20:46
    KAROL1138
    Poziom 16  

    A możesz powiedzieć jak to sprawdzałeś

    0
  • #18 31 Paź 2010 20:51
    pioters19
    Poziom 10  

    można kręcić kierownicą bez kluczyka(karty)

    0
  • #19 31 Paź 2010 21:19
    sajmon1476
    Poziom 13  

    Jak już wcześniej pisali , najpierw autko pod komputer trzeba podłączyć ...

    0
  • #20 31 Paź 2010 21:35
    pitifaza
    Poziom 8  

    Kolego siadł ci albo komp w aucie albo immobiliser zbliżeniowy (karta) Renault znane są z usterek elektroniki więc grzej do elektromechanika i podepnij auto pod komputer i wszystko się wyjaśni. Mój tata ma Megane II sedan z 2005r i też mam kartę ale takiej usterki jeszcze nie miałem

    1
  • #21 31 Paź 2010 21:47
    pioters19
    Poziom 10  

    Dziękuję wszystkim za rady ale z tego co piszecie to i tak muszę czekać do wtorku mam nadzieję że sprawa się wyjaśni Pozdrawiam Wszystkich.

    0
  • #22 31 Paź 2010 21:53
    Przemo9826
    VIP Zasłużony dla elektroda

    pitifaza napisał:
    Kolego siadł ci albo komp w aucie albo immobiliser zbliżeniowy (karta)


    Nie wiesz, nie pisz głupot.

    0
  • #23 02 Lis 2010 08:31
    pioters19
    Poziom 10  

    Sprawa zakończona przepalony bezpiecznik od grzania tylnej szyby po wymianie na nowy działa bez zarzutów wszystko świeci i odpala. Pozdrawiam wszystkich.

    0