Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kenwood KDC-4047UG - ja wyłączyć demo

olawd 02 Nov 2010 17:30 2709 3
    olawd
    Level 2  
    Jakiś czas temu kupiłam te radio i ogólnie jestem bardzo zadowolona ale wedle instrukcji próbowałam już chyba z 1000 razy wyłączyć demo i nie mogę . za każdym razem kiedy wyciągam panel lub kluczyk ze stacyjki i chce ponownie włączyć radio muszę od nowa kasować demo i od nowa programować stacje.
    Oineh
    Level 20  
    Masz źle podłączone radio rozłącza Ci zasilanie podtrzymujące pamięć. Najczęściej są zamienione przewody w kostce. (albo podtrzymanie wcale nie podłączone)
    rokoski
    Level 12  
    Witam. Dziewczyna kupiła to samo radio. I ku mojemu zdziwieniu jest taki sam efekt jak opisuje Olawd i problemem poprawnie zdiagnozowanym jest brak podtrzymania jak napisał Oineh.
    Auto poprawnie podaje napięcia na kostkę czerwony zawsze +12 , żółty stacyjka, niebieski podtrzymanie +12, brązowy masa. Każde inne radio taki układ zadowoli ale nie ten model.

Rozwiązaniem wg instrukcji jest podłączenie które zamienia żółty z czerwonym co w praktyce nic nie daje.

Rozwiązaniem dopuszczalnym i najlepsze jakie znalazłem jest połączenie czerwonego z żółtym co rozwiązuje problem i powoduje także że radio działa niezależnie od tego czy mamy kluczyk w stacyjce.

Ja się pytam jak podpiąć ten model by działało podtrzymanie a radio można było słuchać jedynie gdy kluczyk jest przekręcony?
    olawd
    Level 2  
    dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
    Połączyłam kable czerwony z żółtym i radio działa poprawnie.