Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z zalogowaniem na niektóre strony Mozilla Firefox

SteveBennet 03 Lis 2010 12:23 14563 16
  • #1 03 Lis 2010 12:23
    SteveBennet
    Poziom 12  

    Witam.
    Mam taki problem z zalogowaniem przez Mozille Firefox (3.6.12) na niektóre strony internetowe (poczta mtv i nk.pl). Po wpisaniu adresu wyskakuje mi błąd:

    Nieprawidłowe przekierowanie

    Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie.

    * Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek.

    Wie ktoś jak sobie z tym poradzić?? Bardzo prosił bym o odpowiedź. I z góry dziękuje:)

    0 16
  • #2 03 Lis 2010 12:26
    Anonymous
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 03 Lis 2010 13:04
    SteveBennet
    Poziom 12  

    Znalazłem w Opcje > Prywatność > Historia i tam Program Firefox: będzie pamiętał historie. Przestawiłem na "będzie używał ustawień użytkownika" i zaakceptowałem ciasteczka ale to nadal nie pomogło...

    0
  • #4 04 Lis 2010 10:46
    spoko_janko
    Poziom 19  

    Spróbuj skasować ręcznie pliki cookies - problem jest dosyć znany, ogólnie wynika zazwyczaj z błędów oprogramowania po stronie serwera lub pojawienia się błędów w cookies. Jak skasujesz cookies a nadal to samo bedzie wyświetlało to odpal jakiś anonimizer (obchodzisz cache) i zalogować sie poprzez jakiś anonimizer lub inną przeglądarkę (anonimizer albo inna przeglądarka pozwala ominąć błąd cache "fatamorgan błędów") i sprawdź czy działa.

    0
  • #5 04 Lis 2010 13:43
    SteveBennet
    Poziom 12  

    Skasowanie cookies dało mi tyle że teraz poprawnie ładuje mi się strona logowania ale po wpisaniu loginu i hasła dalej wywala błąd. Sprawdzałem też na IE8. Tam błędu nie pokazuje tylko poprostu logowanie stoi w miejscu. Na komputerze kumpla z Windowsem XP też nie udało mi się zalogować więc to chyba coś z pocztą po stronie dostawcy. Aha dodam też że zainstalowałem Thunderbirda i on normalnie pobiera mi pocztę z tego konta na które nie mogę wejść. Problem z nk.pl naprawił się zaraz po stworzeniu tego tematu więc pozostaje tylko poczta.

    0
  • #6 06 Lis 2010 18:13
    SteveBennet
    Poziom 12  

    Wypowie się jeszcze ktoś??:)

    0
  • #7 10 Lis 2010 02:20
    spoko_janko
    Poziom 19  

    a próbowałeś testowo jakiś anonimizer odpalić i poprzez anonimizer wchodzić ?

    bodajże pierwszy lepszy z http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=102...=g-s1g2&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=c47e701dea77ec85

    i testowa próba logowania się
    (ew. próba dokonana na TOR'ze) ?
    Tudzież jeszcze prościej - spróbuj wejść z Opery :)

    Z palety narzędziowej tak dla świętej pewności:
    http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html

    Cytat:
    pozostała poczta

    w sensie pobieranie czy wysyłanie maili ?

    0
  • #8 10 Lis 2010 04:59
    kuba1im
    Poziom 19  

    spróbuj ustawić proxy w przeglądarce, spotkałem się już z tym ze nie wchodziły tylko niektóre strony, ustawienia proxy:
    narzędzia ->opcje -> siec -> ustawienia -> ręczna konfiguracja serwerów proxy i ustawiasz
    Dla Netii to:
    w3cache.pl port 8080

    co do innych operatorów musisz poszukać
    powinno zadziałać

    0
  • #9 10 Lis 2010 23:06
    SteveBennet
    Poziom 12  

    spoko_janko napisał:
    a próbowałeś testowo jakiś anonimizer odpalić i poprzez anonimizer wchodzić ?

    bodajże pierwszy lepszy z http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=102...=g-s1g2&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=c47e701dea77ec85

    i testowa próba logowania się
    (ew. próba dokonana na TOR'ze) ?
    Tudzież jeszcze prościej - spróbuj wejść z Opery :)

    Z palety narzędziowej tak dla świętej pewności:
    http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html

    Cytat:
    pozostała poczta

    w sensie pobieranie czy wysyłanie maili ?


    Poczta nie działa mi w ogóle. Tak jak pisałem wyżej przy wchodzeniu przez przeglądarkę wywala mi błąd. Mogę z niej korzystać jedynie przez klienta pocztowego (Thunerbird).
    System jest także czysty. Aktualizuje go na bieżąco, antywirus to NOD32 opłacony no i myślę przy przeglądaniu internetu bo oprogramowanie to nie wszystko, więc infekcja nie wchodzi w grę.
    Anonimizer też nic nie pomógł dalej wywala mi błąd taki jak pisałem wyżej.

    0
  • #10 10 Lis 2010 23:16
    moddyy
    Poziom 21  

    Popraw datę w systemie zobacz cz masz szyfrowanie włączone.

    0
  • #11 10 Lis 2010 23:20
    SteveBennet
    Poziom 12  

    moddyy napisał:
    Popraw datę w systemie zobacz cz masz szyfrowanie włączone.


    Zrobiłem to na samym początku.

    Nie wiem jak ustawić proxy dla Neostrady. Znalazłem takie coś:

    Dla użytkowników TPSA
    217.98.20.195:8080 (w3cache.tpnet.pl)
    217.98.20.20:8080 (w3cache2.tpnet.pl)

    No i wpisuje to w opcje ustawienia proxy ale jak chcę wejść na jakąś stronę to wyświetla mi błąd:

    Nie odnaleziono serwera

    Firefox nie może odnaleźć serwera www.xxx.xx..

    * Sprawdź, czy adres nie zawiera literówek jak np.
    ww.example.com zamiast
    www.example.com

    * Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.

    * Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem.

    Powie mi ktoś jak to ustawić??

    0
  • #12 10 Lis 2010 23:26
    moddyy
    Poziom 21  

    Wyłącz firewalla do testów może blokuje https.
    Zobacz w FF czy nie masz czasem trybu prywatnego.

    0
  • #13 11 Lis 2010 02:06
    Memphis89
    Poziom 9  

    U mnie był problem z ładowanie niektórych stron przez program do blokowania reklam Ad Muncher.

    0
  • #15 16 Lis 2010 00:38
    SteveBennet
    Poziom 12  

    Dalej to samo mimo zastosowania się do waszych rad. Ale teraz wydaje mi się że to coś ze strony serwera pocztowego. Ma ktoś może pocztę na https://mail.google.com/a/mtv.pl/ żeby to sprawdzić?? Stwierdzam tak dlatego że próbowałem się logować na różnych przeglądarkach i na innych komputerach a dalej jest to samo.

    0
  • #16 16 Lis 2010 02:33
    DriverMSG
    Admin grupy komputery

    Zrobiłem tam właśnie konto, rejestracja przechodzi bez problemów, można nawet później zmienić hasło, ale o logowaniu zapomnij.
    Czytając wieści z innych stron www,, wygląda na to że serwis ma awarię i nikt się tym nie zajmuje.

    0
  • #17 19 Lis 2010 22:13
    SteveBennet
    Poziom 12  

    Ok, więc problem rozwiązany:) Dziękuję za wypowiedzi:)

    0