Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Problem z Wifi i nie tylko

audio_ctrl 05 Lis 2010 19:14 3156 31
  • #1 05 Lis 2010 19:14
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    Witam, mam pewiem problem z wifi, a mianowicie od jakiegos czasu nie moge odpalic stron ani zadnych komunikatorow, tak jakbym nie byl polaczony z internetem choc pisze, ze komputer jest polaczony i wszystko jest ok.. postanowilem kupic nowy router, ale nadal mam ten sam problem, probowalem sie bezposrednio polaczyc przez kabel i wszystko ladnie funkcjonowalo choc od jakiegos czasu rowniez czasami glubi polaczenie.

    0 29
  • #2 05 Lis 2010 19:15
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    Użyj elvisa, zaznacz wszystko oprócz "Mangle, [start], [save as]... i potem załącz plik (załącz tzn klik na [dodaj załącznik] nie wklejaj zawartości tego pliku do posta)


    Wygeneruj log elvisem po kablu i po WIFI.

    0
  • #4 05 Lis 2010 19:36
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    Dwa logi miałeś dać

    0
  • #6 05 Lis 2010 20:25
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    dodam, ze od 2 dni mi pokazuje, ze nie mam zadnego polaczenia z wifi, a jak wspomnialem wczesniej pisalo, ze wszystko jest ok, ale nie moglem nic zrobic w sensie odpalenia strony itd

    0
  • #7 05 Lis 2010 23:11
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    > Medienstatus. . . . . . . . . . . : Es besteht keine Verbindung

    Nie jesteś podłączony do WIFI, tzn twoja karta WIFI nie jest podłączona do routera WIFI.

    0
  • #8 06 Lis 2010 10:24
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    hm tez to zauwazylem:) w takim razie co proponujesz, mozesz mi jakos pomoc ?

    0
  • #9 06 Lis 2010 10:34
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    Załącz zrzuty każdego kroku jak podłączasz do WIFI.
    Tak aby była widoczna twoja sieć WIFI na liście sieci i komunikaty podczas i po pdłączeniu.

    0
  • #10 06 Lis 2010 11:42
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    dodam, iz posiadam pierwotnie modem scientific atlanta EPC 2203, dosyc wiekowy i w chwili gdy mialem dostepne polaczenie wifi, dokupilem Belkin F6D4230-4-H v3. Na belkinie caly czas mruga mi lampka "modem" na czerwono. Nie ogarniam tego gdyz jakis tydzien temu jeszcze wszystko bylo ok, potem zaczal sporadycznie glubic siec, pozniej pisalo, ze jestem podlaczony, a jak juz wspomnialem nie moglem nic odpalic, a teraz juz nie ma nic.

    Problem z Wifi i nie tylko Problem z Wifi i nie tylko Problem z Wifi i nie tylko Problem z Wifi i nie tylko Problem z Wifi i nie tylko
    Problem z Wifi i nie tylko

    0
  • #11 06 Lis 2010 11:52
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    w czwartek pojechalm po nowy router zmienilem tego belkina na nowy model, rowniez belkin wireless router F7D2301 v1 ale nadal jest to samo...

    0
  • #12 06 Lis 2010 12:01
    namietnysmerf
    Poziom 14  

    Czasami trzeba wejść w konfiguracje routera wpisując w przeglądarke nr IP routera, tak jest w przypadku TP-Linków. I tam wszystko konfigurujesz. W przypadku niektórych laptopów jest na tyle śmiesznie, że mimo, iż on nie posiada irdy musisz załadować sterownik od niej, bo inaczej wifi Ci nie ruszy. Pozdrawiam.

    0
  • #13 06 Lis 2010 12:12
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    rozumiem, ale czemu jeszcze jakis czas temu wszystko bylo ok ?

    0
  • #14 06 Lis 2010 12:57
    namietnysmerf
    Poziom 14  

    NIe zmieniałeś ostatnio systemu operacyjnego? Może wina leży po jego stronie?

    0
  • #15 06 Lis 2010 12:58
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    nie, to wogule nie jest moj komputer i z tego co wiem, pierwotnie ma zainstalowanego xp'eka ja u siebie nigdy nie mialem takich problemow. Zalaczam jeszcze jeden screen odnosnie karty, moze bedzie pomocny..

    Problem z Wifi i nie tylko

    0
  • #17 06 Lis 2010 13:51
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    prosze, zrobione :)

    0
  • #18 06 Lis 2010 14:02
    namietnysmerf
    Poziom 14  

    Spróbuj zupełnie odinstalować urządzenie przez menedżer urządzeń. Później zainstaluj na nowo, może to coś pomoże.

    0
  • #19 06 Lis 2010 14:03
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    Cytat:
    router zmienilem tego belkina na nowy model, rowniez belkin wireless router F7D2301 v1


    Czyli mamy nowy router ale nie skonfigurowany ? zgadza się ?
    Log z elvisa już dałeś po kablu do niego ? jak nie to daj.

    Załacz manual-a (PDF) do tego routera.

    0
  • #21 06 Lis 2010 14:33
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    log dalem po wifi, gdyz po kablu jade z samego modemu, a zeby miec wifi muze puscic kabel z modemu do routera

    0
  • #22 06 Lis 2010 16:49
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    Usuń punkty za transfer

    0
  • #24 06 Lis 2010 20:41
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    Brakuje ci kabli aby podłączyć ?

    (biała plama) [belkin] ==kablel== [komputer]

    ? zaopatrz się w extra kabel.

    Czy do belkina do portu WAN idzie kabel ? skąd ?

    0
  • #25 06 Lis 2010 20:45
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    zrobie fotki i zalacze jak to wszystko wyglada, gdyz to nie jest moj komp. siedze w de od kilku tygodni i nie chce popelnic jakiegos bledu robiac to...

    0
  • #26 06 Lis 2010 21:11
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    taaak, bardzo dokładnie opisz co tam masz, począwszy od kabla co wchodzi do mieszkania i wszystkie urządzenia po drodze i z jakich dziur (etykiety) wychodzi i do jakich dziiur wchodzi na następnym urządzeniu.

    0
  • #27 07 Lis 2010 11:55
    audio_ctrl
    Poziom 9  

    zrobilem foty, jesli nie sa wystarczajace zrobie jeszcze raz :)

    Problem z Wifi i nie tylko Problem z Wifi i nie tylko Problem z Wifi i nie tylko Problem z Wifi i nie tylko

    0
  • #30 07 Lis 2010 14:57
    bogiebog
    Specjalista Sieci, Internet

    Byłeś w konfiguracji belkina na http://192.168.2.1 i ustawiłeś wireless ?
    SSID=moja-siec
    Security: WPA2-PSK, hasło 12 znaków lub więcej.

    bogiebog napisał:
    Jaki to model belkina ?

    czy ja się dowiem wreszczcie co to za model czy to jest Ściśle Tajne ?

    0