Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie działa wentylator chłodnicy VW Polo Classic

bogdanzieba 06 Lis 2010 16:08 5586 4
  • #1 06 Lis 2010 16:08
    bogdanzieba
    Poziom 29  

    Mam VW Polo Classic 1,4 16V z 2000r. mam taki problem mianowicie nie załącza mi się wentylator chłodnicy. Podczas jazdy w korku temperatura potrafi wzrosnąć do 110 stopni, wiatrak się nie włączy, w trasie temp. ok. 90 stopni ale wiatrak też nie działa. Sprawdziłem wiatrak jest sprawny pod podłączeniu go pod akumulator, działają obydwa biegi. Wyjąłem wtyczkę z czujnika temperatury z chłodnicy, próbowałem zmostkować piny we wtyczce lecz niestety nie działa. Jakby nie było napięcia w kostce. Po dotknięciu jednego pina z plusem akumulatora wiatrak pracuje na jednym pinie jak i na drugim. Sprawdziłem bezpieczniki sprawne. Dodam że termostat jest sprawny i nowy. Gdzie znajde sterownik odpowiadający za podawanie napięcia na kostkę czujnika? W moim samochodzie pod kierownicą mam 5 steroników:
    1/ 19
    2/ 167
    3/ 404
    4/ 100
    5/ 405

  • #2 06 Lis 2010 16:32
    drezyna1
    Poziom 10  

    Sterownik? To raczej normalny przekaźnik i pewnie on jest uszkodzony. Odnajdź go i wymień lub podmień u kogoś znajomego dla upewnienia się. Jeśli nie on, to żeby kasy nie wydawać puść dodatkowe zasilanie do tej kostki włączane z kabiny.

  • #3 06 Lis 2010 16:33
    bogdanzieba
    Poziom 29  

    Dobrze kolego a gdzie znajdę ten przekaźnik? Który odpowiada za wentylator chłodnicy?

  • #4 06 Lis 2010 20:38
    1078231
    Usunięty  
  • #5 06 Lis 2010 20:44
    bogdanzieba
    Poziom 29  

    Nie mam klimy

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME