Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Kuchnia Gazowa Mastercook

07 Lis 2010 11:27 1982 1
  • Poziom 11  
    Witam,

    Mam takie pytanie, zakupiłem kuchnię wolno-stojącą gazową Mastercooka, która przy używaniu piekarnika gazowego, strasznie mocno się nagrzewa ( szczególnie górna cześć kuchni) , dodatkowo mam nagrzane płytki na ścianie, szafki stojące przy kuchni( między kuchnią a meblami jest przerwa),mam również nagrzany przewód od gazu. Czy to jest normalne, może jestem przewrażliwiony, rozumiem,że kuchnia musi być ciepła, ale, żeby aż tak wszystko się nagrzewało, nie mam odniesienia, gdyż wcześniej miałem elektryczno - gazową i nic takiego nie miało miejsca.

    Pozdrawiam
  • Poziom 13  
    Miałem taki sam problem. Piekarnik gazowy miał kanały wentylacji za kuchenką i dalej za palnikami otwory w pokrywie górnej. Przy pekarnikach gazowych tak jest, ponieważ czynnikiem grzewczym jest spalanie gazu, a spaliny muszą mieć spore otwory ujścia, i niestety są gorące. W piekarnikach elektrycznych otwory wentylacji zmniejszono znacznie, wydobywa się przez nie niewielka ilość ciepła. Większa powierzchnia izolacji termicznej obudowy powoduje, że kuchnia jest ledwo ciepła.