Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Fujitsu, amilo L7320 GW, problem z ładowaniem bateri-pomocy.

08 Lis 2010 10:56 1358 1
  • Poziom 9  
    Witam.
    Amilo L7320GW
    Problem polega na tym, że gdy laptop jest wyłączony i podpinam zasilacz to nic się nie dzieje-nie zpala się kontrolka od ładowania i nie ładuje baterii.
    Gdy uruchomię laptopa na samej baterii i później podepnę zasilacz to wszystko jest ok. ładuje prawidłowo.

    Jeśli wyciągnę baterię i uruchomię na zasilaczu, to laptop działa, lecz ma problem z chłodzeniem- wentylator nie kręci się, nie działa również regulacja podświetlania matrycy(Fn +przyciski funkcyjne). Gdy jest bateria i podpięty zasilacz to laptop działa, lecz ma problem z chłodzeniem- wentylator nie kręci się, nie działa również regulacja podświetlania matrycy(Fn +przyciski funkcyjne), oraz nie działa ładowanie baterii

    Jeśli natomiast uruchomię go na baterii a później podepnę zasilacz to wszystko działa jak należy łącznie z ładowaniem baterii chłodzeniem i regulacją podświetlania matrycy.

    CZy może ktoś ma jakiś pomysł jak temu zaradzić?

    Wszystko zależy od tego czy uruchamiam laptopa na baterii czy na zasilaczu.
    Darmowe szkolenie: Ethernet w przemyśle dziś i jutro. Zarejestruj się za darmo.
  • Poziom 9  
    Postanowiłem odświerzyć temat. laptop trochę się postarzał i czeka na rozwiązanie problemu. nikt nie ma żadnych pomysłów?