Witam,
Odkąd posiadam lagunę 1.9DCI 2007r. > mam problem z prądem, jak ją pozostawię na dłuższy czas np. na weekend od piątku i chcę ją odpalić, akumulator rozładowany jest do 0, trzeba ją na kable odpalać. To tak na początek
Teraz mam Check Injection- błąd wtrysku. Zapala się lampka z kluczem na pomarańczowo ale tylko i wyłącznie na rozgrzanym silniku i tylko i wyłącznie przy jeździe na luzie, bez biegu. Silnik nie kopci , odpala, podczas jazdy nie wykazuje żadnych zmian.
W dodatku na postoju jak dodaje gazu i utrzymuję go na obrotach ok 3000, silnik wchodzi w delikatne drgania , jakby kulał
Oto jakie błedy w serwisie wyrzucił komputer po podłączeniu:
1. Obwód czujnika ciśnienia doładowania - za wysokie napięcie
2. Obwód stycznika hamulca
3. Funkcja regulacji / ograniczenia szybkości.
Wymieniłem filtr paliwa na nowy i sprawdziłem świece żarowe, jest ok.
Co mogę zrobić z tym problemem, gdzie szukać co sprawdzać?
Wypinałem też kostki przy mcpersonie przy akumulatorze.
Prosze o opinie na temat jeżeli ktoś sie spotkał z takimi zasadzkami. Będę wdzięczny.
Odkąd posiadam lagunę 1.9DCI 2007r. > mam problem z prądem, jak ją pozostawię na dłuższy czas np. na weekend od piątku i chcę ją odpalić, akumulator rozładowany jest do 0, trzeba ją na kable odpalać. To tak na początek

Teraz mam Check Injection- błąd wtrysku. Zapala się lampka z kluczem na pomarańczowo ale tylko i wyłącznie na rozgrzanym silniku i tylko i wyłącznie przy jeździe na luzie, bez biegu. Silnik nie kopci , odpala, podczas jazdy nie wykazuje żadnych zmian.
W dodatku na postoju jak dodaje gazu i utrzymuję go na obrotach ok 3000, silnik wchodzi w delikatne drgania , jakby kulał
Oto jakie błedy w serwisie wyrzucił komputer po podłączeniu:
1. Obwód czujnika ciśnienia doładowania - za wysokie napięcie
2. Obwód stycznika hamulca
3. Funkcja regulacji / ograniczenia szybkości.
Wymieniłem filtr paliwa na nowy i sprawdziłem świece żarowe, jest ok.
Co mogę zrobić z tym problemem, gdzie szukać co sprawdzać?
Wypinałem też kostki przy mcpersonie przy akumulatorze.
Prosze o opinie na temat jeżeli ktoś sie spotkał z takimi zasadzkami. Będę wdzięczny.