Chciałbym zamontować webasto wodne i nie widzę wielkiego problemu z podłączeniem kabelków, natomiast zastanawiam się w jakim miejscu instalacji chłodzenia podłączyć się z wejściem wody do webasta a gdzie z wyjściem nagrzanej wody.
Może ktoś ma to urządzenie w swoim samochodzie i jest mi to w stanie wytłumaczyć za co będę wdzięczny.
Pozdrawiam.
Chciałbym zamontować webasto wodne i nie widzę wielkiego problemu z podłączeniem kabelków, natomiast zastanawiam się w jakim miejscu instalacji chłodzenia podłączyć się z wejściem wody do webasta a gdzie z wyjściem nagrzanej wody.Może ktoś ma to urządzenie w swoim samochodzie i jest mi to w stanie wytłumaczyć za co będę wdzięczny.
pozdrawiam.
znajdź przewody wychodzące z nagrzewnicy i do nich wepnij webasto, ja tak miałem w vectrze
Jest kilka ważnych reguł których należy przestrzegac przy montażu tych urządzeń .Ważny jest samochód w którym montujesz i ważny jest typ agregatu.Porady powyżej swiadczą o tym,że ich autorzy byli użytkownikami tych urządzen.Napisz jaki typ agregatu -jesli mam ,poratuję cię instrukcją pozdro.
Jest kilka ważnych reguł których należy przestrzegac przy montażu tych urządzeń .Ważny jest samochód w którym montujesz i ważny jest typ agregatu.Porady powyżej swiadczą o tym,że ich autorzy byli użytkownikami tych urządzen.Napisz jaki typ agregatu -jesli mam ,poratuję cię instrukcją pozdro.
Ja dopiero będę przyszłym użytkownikiem - narazie studiuję wszelką możliwą dokumentację. Ostatnio udało mi się odpalić urządzenie na stole - ile miałem przy tym radochy... Może kolega odpowie na moje pytanie - natknąłem się na informację że zasilanie paliwem można zrobić poprzez montaż dodatkowego smoka w zbiorniku lub trójnik.W audi A6 TDI(z którego pochodzi to urządzenie) zasilanie paliwem jest poprowadzone z dodatkowego smoka i teraz mam problem: czy muszę zrobić tak samo u siebie czy mogę poprostu wrzucić trójnik gdzieś przed filtrem paliwa w komorze silnika?Auto to Skoda Octavia TDI (nie ma pompy wstępnej w zbiorniku).
Witam.Moi wszyscy przedmowcy chyba zapomieli o tym ze webasto sluzy do ogrzewania na postoju -chociaz nie tylko.Tak wiec powinno byc podpiete pod nagrzewnice ale z pompa wodna elektryczna w szeregu na powrocie i z zaworem elektrycznym odcinajacym obieg plynu na silnik i chlodnice
a moze ktos mi wyjasni czy da sie podlaczyc na krotko webasto powietrzne eberspaher D1L bo mam takie bez sterownikow jak ono sie zalacza? czy swieca dziala ciagle? czy co jakis czas?