paulwolf napisał: Quarz napisał: Wchodząc na forum, to przysłowiowe "nerwy w kubeł"...
Hmm,...
[spacja]o ile sobie przypominam jeszcze jakiś czas temu było inaczej - za to chwaliłem i ceniłem Elektrodę.pl w odróżnieniu od "bydła" jakie działy się na innych pseudo forach...
Widać teraz to w/w "bydło" ruszyło - jak w przysłowiowy 'dym' - na forum Elektroda.pl, pytając w swoim
(przeważnie zawsze nowym) temacie o byle bzdet, zamiast poszukać sobie tego samodzielnie w starych tematach.
A w tym przypadku jest tej informacji na tym forum naprawdę sporo, wystarczy tylko użyć forumowej
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany i wpisać właściwe słowo kluczowe ... a więc w imię czego 'ubrałeś się tu w togę'
advocatus diaboli, pytam retorycznie?
paulwolf napisał: Quarz napisał: Gdyby najpierw poszukał i poczytał, to nie byłoby tu tego tematu - zaniżającego poziom forum - oraz tych, jakże banalnych, pytań.
Czyli chcesz aby w przedszkolu "dzieci" rozmawiały o macierzach i granicach fun
kcji?... A prawo jak to prawo - wniosek z tego
, że do weryfikacji.
Ostatnie - powyższe - Twoje zdanie świadczy, iż nic nie zrozumiałeś z moich w tym temacie wypowiedzi - albo też zrozumieć ich nie chcesz - a zwyczajnie "bijesz pianę" przywołując, jakże tu nie adekwatny, przykład o dyskusji na temat wyższej matematyki.
paulwolf napisał: Quarz napisał: Co innego cierpliwość, a zupełnie co innego napiętnowanie szerzącej się wszędzie bylejakości i totalnej głupoty ...
(Przypominam o dziale w którym jest zamieszczony post) Jakoś nie słyszałem newsów o tym, że nauczyciel w szkole zabił dziecko bo... zadało pytanie sprzeczne z "jedyną racją" nauczyciela. Każdy się zawsze uczy - choćby i opanowania.
Patrz wyżej ... to już jest z Twojej strony demagogia.
I przypomnę - bo chyba jeszcze tego nie zauważyłeś - wszak to Twoją tu głupotę "pokazałem placem" ...
paulwolf napisał: Po co zresztą ględzić jak baby na jarmarku. Czy poniższy schemat jest już poprawny?
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
Tak, jest poprawny, ale jeszcze należy podać wartości rezystancji rezystorów
R1 i
R2 tego dzielnika oraz ich tolerancje i dopuszczalne wartości mocy strat - ale i te informacje można znaleźć bez trudu na tym forum.
Alternatywą jest kupno stosownego - do tego woltomierza - gotowego dzielnika, jakie oferuje w Polsce kilka e-sklepów, ale nie tylko, znam takie 'zwyczajne' sklepy z elementami elektronicznymi gdzie takie dzielniki, i to wielozakresowe (200
V, 20
V, 2
V - na 200
mV) leżą tam na półce ...