Witam, mam problem z podpięciem sterownika centralnego zamka do VW Polo III (6N) 98r.
Mam fabryczny pneumatyczny zamek, który powinien być sterowny plusem, tak jak podawał mi sprzedawca oraz z informacji, jakich zasięgnąłem na forum dotyczących mojego polo oraz jego bliźniaczych modeli seatów (ibiza, cordoba, toledo).
Jednak u mnie na kostce wchodzącej do pompki po sprawdzeniu kontrolką na 12V, żaden z pinów nie dawał sygnału plusowego przy zamykaniu czy otwieraniu.
Znalazłem natomiast inne zależności:
W kostce wchodzącej do pompki mam 6 następujących przewodów:
- czerwono biały - stałe źródło napięcia 12V
- szaro czarny - stałe napięcie 12V
- czerwono czarny - przy masie podawanej z kostki dla obu kabelków brązowych zależność jest ta sama czyli kiedy samochód otwarty - stałe napięcie 12V, kiedy zamknięty brak napięcia
- szaro czerwony - brak sygnału +/-
- brązowy - masa
- brązowy - masa
Przewody były sprawdzane dla masy wysyłanej z kostki czyli 2 brązowych kabelków, zależność wynikła tylko dla czerwono czarnego przewodu.
Czy może mi ktoś podpowiedzieć, z którego schematu skorzystać?
Oto instrukcja montażu sterownika:

Mam fabryczny pneumatyczny zamek, który powinien być sterowny plusem, tak jak podawał mi sprzedawca oraz z informacji, jakich zasięgnąłem na forum dotyczących mojego polo oraz jego bliźniaczych modeli seatów (ibiza, cordoba, toledo).
Jednak u mnie na kostce wchodzącej do pompki po sprawdzeniu kontrolką na 12V, żaden z pinów nie dawał sygnału plusowego przy zamykaniu czy otwieraniu.
Znalazłem natomiast inne zależności:
W kostce wchodzącej do pompki mam 6 następujących przewodów:
- czerwono biały - stałe źródło napięcia 12V
- szaro czarny - stałe napięcie 12V
- czerwono czarny - przy masie podawanej z kostki dla obu kabelków brązowych zależność jest ta sama czyli kiedy samochód otwarty - stałe napięcie 12V, kiedy zamknięty brak napięcia
- szaro czerwony - brak sygnału +/-
- brązowy - masa
- brązowy - masa
Przewody były sprawdzane dla masy wysyłanej z kostki czyli 2 brązowych kabelków, zależność wynikła tylko dla czerwono czarnego przewodu.
Czy może mi ktoś podpowiedzieć, z którego schematu skorzystać?
Oto instrukcja montażu sterownika: