Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Parrot ck3100 nie paruje się z laptopem.

deepi 14 Nov 2010 12:46 42241 20
    deepi
    Level 10  
    Witam,chciałem wgrać nowy firmware do Parrota,ale wyskakuje błąd parowania lub uwierzytelnienia.Jak to rozwiązać?
    JALA
    Level 28  
    idziemy do samochodu, sparujemy naszego lapka z parrotem i nawet jeśli wcześniej w menu "update software" daliśmy na "activcated" z "deactiveted" musimy to zrobić PONOWNIE, ponieważ po każdym wyjściu z menu opcja ta przechodzi standardowo na "Deactivated" (trochę minęło zanim do tego doszedłem). Kolejna ważna rzecz, podczas połączenia z poziomu update toola parrota i poprawnej autoryzacji, przed wciśnięciem "next" otwieramy sobie właściwości połączenia lapka z parrotem. Dajemy next , przechodzi autoryzacja, erasing i updateting software. Po paru sekundach wywala nam error. Żeby tego uniknąć musimy mieć równocześnie otwarte i update toole parrot i właściwość połączenia kompa z parrot, ponieważ po rozpoczęciu aktualizacji, połączenie rozłączy się i trzeba szybko kliknąć połącz! wtedy dojdzie do końca. Jeśli wywali nam error (nie wciśniemy połącz) parrot zresetuje się i będzie dalej działał.
    deepi
    Level 10  
    Dzięki bardzo JALA, pomogło!Temat uważam za zamknięty.
    JALA
    Level 28  
    To masz taki przycisk "pomógł" i potem zamknięcie tematu ;) z góry dziękuje ;)
    deepi
    Level 10  
    Nie widzę tego przycisku więc podziękowałem punktami:-)
    Lecz mam jeszcze jeden problem,mianowicie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki i ponownym włączeniu Parotta wraca mi język angielski(nie pamięta polskiego)
    userparrot
    Level 1  
    Ja też miałem problem ze sparowaniem laptopa i parrota ponieważ wcześniej miałem problem ze sparowaniem ck3100 z nokią c5. Zadzwoniłem do dystrybutora Parrota w Polsce i otrzymałem od nich instrukcję. Potem zrobiłem update wg instrukcji i wszystko jest ok. Jeśli ktoś z Was ma życzenie to mogę podesłać tą instrukcję ponieważ nie wiem jak wstawić ją tutaj na forum.
    ep02757
    Level 2  
    userparrot wrote:
    Ja też miałem problem ze sparowaniem laptopa i parrota ponieważ wcześniej miałem problem ze sparowaniem ck3100 z nokią c5. Zadzwoniłem do dystrybutora Parrota w Polsce i otrzymałem od nich instrukcję. Potem zrobiłem update wg instrukcji i wszystko jest ok. Jeśli ktoś z Was ma życzenie to mogę podesłać tą instrukcję ponieważ nie wiem jak wstawić ją tutaj na forum.

odświeżam i bardzo proszę o przesłanie tej instrukcji trostkowski(malpa)wp.pl
    damcio69
    Level 15  
    ja też poproszę o instrukcję jeśli to nie problem damcio69(małpa)o2.pl... z góry dziękuję.
    majkel20061
    Level 11  
    Proszę również o instrukcję majkel20061(malpa)interia.eu
    metaal
    Level 1  
    Witam
    Jeżeli to możliwe to także proszę o instrukcję aktualizacji PARROTa 3100 na metaal(małpa)poczta.fm
    Z góry dzięki
    damcio69
    Level 15  
    Witam ponownie, nikt nie chciał udostępnić instrukcji, więc bez niej spróbowałem zaktualizować oprogramowanie w moim CK3100 LCD. Operacja zakończyła się pełnym sukcesem. Ponadto podczas aktualizacji robiłem zdjęcia i printscreeny później dodałem do tego dokładny opis i w ten oto sposób powstała instrukcja krok po kroku jak zaktualizować oprogramowanie i zyskać przy tym również polski język w urządzeniu PARROT CK3100 LCD. Instrukcję zamieszczam poniżej w postaci pliku parrot_ck3100_lcd.zip, który zawiera plik parrot_ck3100_lcd.pdf
    suchy_sds
    Level 16  
    SUPER DZIĘĘĘĘKIII!!!!!! WIELKIE
    DUZO SIĘ NAPRACOWAŁEŚ .
    POZDRAWIAM
    damcio69
    Level 15  
    ...jakby ktoś miał problem z pobraniem aplikacji Parrot Software Update Tool lub najnowszego wsadu na tą chwilę czyli wersji 5.00 PL... proszę bardzo...

po pobraniu stąd plików należy przejść do punktu 5. instrukcji

UWAGA!!!
    pliki "ck3100_d.bin" oraz "ck3100_d.ulp" po rozpakowaniu z archiwum umieszczamy w jednym katalogu i w punkcie 14 instrukcji klikamy: Browse... i zaznaczamy plik:"ck3100_d.bin", wówczas program pokaże nam jaka jest to wersja pliku. Reszta dokładnie tak samo jak w instrukcji. powodzenia
    Enjama
    Level 11  
    Jaka może być przyczyna że nie mogę się połączyć lapkiem z parrotem ?
    Robie dokładnie jak kolega napisał w instrukcji i nic.
    Opcja Software update zaznaczona activated i jak daje next zeby przesłać, odrazu wyskakuje

Flash failed
    The communication with the device could not be established.

Sprawdzalem na dwoch lapkach i to samo mam za kazdym razem.

Nie wyskakuje mi to uwierzytelnienie jak w opisie.

Co można jeszcze zrobic ?

Zresetowałem parrota przez przycisniecie na raz zielonej czerwonej strzalki i gałki.
    Lecz nic to nie dalo.
    Gdy sie lącze przesyłajac softa wyskakuje caly czas na Parrocie
    Pairing failed.

Czy mam walniętego parrota ? Nie chce mi dodawać nowych telefonów a z tymi co są już sparowane działa ok ;/
    damcio69
    Level 15  
    witam, istnieje prawdopodobieństwo, że nie masz już miejsca na podłączenie kolejnego urządzenia . zatem usuń chociaż jedno które masz sparowane i to powinno pomóc. daj znać co i jak
    Enjama
    Level 11  
    Usunąłem kilka sparowanych telefonów, bo max moze byc 5.
    pROGRAM PARROT Software update tool nagle połączył sie i zaczeło wgrywać do momentu Flash Erasing.

Tu wyskoczył błąd i na Parrocie No signal było tak z 3 min pózniej zgasł i nie włączy się juz ;/

Jaki błąd popełniłem ? soft dobry wybralem 5.0 polski.
    Da się coś z nim jeszcze zrobić ?

==========

Wyłączyłem aku minus na 5 min i po podlączeniu, włączył się ale pisze no signal i od czasu do czasu podswietla się ekran.
    Pozostał jedynie reflash kablem w jakims zakladzie ?

Ma ktoś może schemat takiego kabla ? za stronie w uk takie cos 28 funtów O.o
    krzysztof86i
    Level 10  
    czy jest jakieś info odnośnie kabla ?
    po całonocnym ładowaniu akumulatora parrot wyświetla mi napis no signal
    komórka nie wykrywa parrota , reset nie pomaga
    więc pewnie jest opcja tylko z kablem. czy komuś udało się kupić gdzieś tani kabel, poznać schemat lub doszukać się taniego serwisu ?
    Enjama
    Level 11  
    Jak masz No Signal to tylko kabel, widziałem jedynie sklepy w Uk, które sprzedają ten kabel.
    Schematu nie znalazłem, więc oddałem skrzynke do dystrybutora parrot, konkretnie w Nowym Sączu.
    Zapłaciłem 60 zl i mam spokój.

http://www.amervox.com/
    krzysztof86i
    Level 10  
    dzięki za pomoc, chyba postąpię podobnie
    tedi09
    Level 1  
    Witam
    Próbuje wgrać polski język według według instrukcji Damcio69 i dochodzę do punktu 19 "Po prawidłowym ustawieniu efekt powinien być taki jak na zdjęciu poniżej czyli
    zaznaczona opcja „Activated” niestety efekt jest taki że zaznaczę i ekran zaraz się cofa do Advanced settings Software update i w punkcie 20 jest pusto brak Parrot CK3100 a dodam że jest połączone przez bluetooth. Proszę o pomoc co mam z tym zrobić?
    damcio69
    Level 15  
    tedi09 wrote:

...niestety efekt jest taki że zaznaczę i ekran zaraz się cofa do Advanced settings Software update i w punkcie 20 jest pusto brak Parrot CK3100 a dodam że jest połączone przez bluetooth...

powinieneś zrobić to w troszkę innej kolejności : czyli najpierw ustawić parrota w tryb "activated" (pkt 19 instrukcji) i dopiero kliknąć "search device" po tym powinno wyświetlić na liście urządzenie jak na zdjęciu w punkcie 20. dalej już normalnie w/g instrukcji.

commor wrote:

...Może ma kolega i by mi podesłał potrzebne oprogramowanie do aktualizacji... ...bezproblemowo "idzie" do CK3100LCD a do CK3000 staje na 37% i tak wiele, wiele razy. ...tak to wygląda bezproblemowo właśnie do 3100 a 3000 coś nie bardzo chce...
    Z góry dziękuję za pomoc.

przy okazji w załączniku najnowszy dostępny bin v5.25D PL do urządzenia parrot CK3000 Evolution na prośbę kolegi @commor (ck3000_evolution_d_v_5_25D.zip)
    nie bez powodu daję ten bin tutaj bo być może przyda się innym użytkownikom forum.

!!! UWAGA !!!
    bin z załącznika NIE pasuje do urządzenia PARROT CK3100 LCD,
    próba aktualizacji urządzenia CK3100 LCD binem z tego załącznika może je uszkodzić
    najnowszy bin do CK3100 LCD jest w mojej poprzedniej wypowiedzi (tutaj) w załączniku (tutaj)