Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Wydobycie danych z aplikacji web

17 Lis 2010 14:15 683 3
  • Poziom 11  
    Witam
    Mam problem z wydobyciem danych z urządzenia. Wszystko chodzi na javie i chcę stworzyć nową stronkę HTML lub program w C++, który będzie wydobywał tylko konkretne parametry urządzenia.
    Linia w której zawarty jest wymagany parametr to:

    Code:
      <TR class=tLightRow>
    
       <TD ALIGN=CENTER NOWRAP><SPAN class=param>22</SPAN></TD><TD NOWRAP><SPAN class=paramValue><INPUT class=paramValue type="text" size="20" name="p76" value="0.0.0.0"></SPAN></TD>

       <TD NOWRAP><SPAN class=paramValue><INPUT  class=paramValue type="text" size="6" name="p772" value="0"></SPAN></TD>
       <TD NOWRAP><SPAN class=paramValue>Zarej</SPAN></TD>
       <TD NOWRAP><SPAN class=paramValue>0.000 MBits/s</SPAN></TD>

    ,a dana to 0.000 Mbits/s i Zarej.

    Skąd są pobierane te parametry i jak je wydobyć, np do C++ przypisując im konkretne zmienne lub w HTML po prostu wyświetlając je w przeglądarce?

    Niestety nie znam się na Javie i nie wiem jak rozumieć odczytywanie tych parametrów z urządzenia, które są jednak zmienne.
    Będę wdzięczny za pomoc.

    Proszę pamiętać o używaniu znaczników code. - arnoldziq
  • Pomocny post
    Poziom 42  
    Jako, że nie ma tutaj jednoznacznego oznaczenia pozostaje parsowanie tego kodu. Możesz po prostu wyszukać 4 wystąpienie tekstu "<TD NOWRAP><SPAN class=paramValue>", a następnie wziąć to, co znajdziesz od końca tego tekstu aż do znaku <.
  • Poziom 11  
    No już właśnie myślałem, żeby kopiować cały tekst z przeglądarki (albo kod źródłowy) i wrzucać go do podręcznego pliku tekstowego i wybierać konkretne linie, no ale to trochę droga Gdańsk-Gdynia przez Warszawę i do tego pamięciożerna. Jednak czy nie istnieje w javie i w tym przypadku stworzenie swojej podstrony, która będzie wyświetlała tylko konkretne parametry z urządzenia? Tak bym miał zmienne na których mógłbym operować...
  • Poziom 11  
    Temat zamykam. Zrobiłem tak jak mówił Dżyszla. Wyszukałem w tekscie linie występowania MBits/s, następnie wyszukałem w linii gdzie występuje znak >, a nie występuje po nim < i wczytalem to wszystko zamieniając później stringa na float.