mirekk36 - spróbuj zamiast
wkleić:
To powinno wyeliminować problem, który zaprezentowałeś. W przeciwnym wypadku zacznę zabawę z rejestrem - tak jak podpowiadał już jeden z Kolegów. Powiedz mi tylko, czy ten problem wygląda tak, że po numerze portu zawsze pojawia się TYLKO JEDNA litera?? Jeżeli jest inaczej to ten kawałek kodu nie pomoże
koval_s - hmm...najprościej będzie chyba jak całkowice zlikwiduję opcję wyskakujących komunikatów
Sam strasznie denerwuję się używając AVR BurnOMat, że co chwilę jakieś cholerstwo mi wyskakuje. Okienka miałem na początku, jednak w trakcie pisania i tak umieściłem wypisywanie wszystkich danych typu podpowiedzi, informacje o błędach itp w zakładce "Informacje". Co sądzisz o pomyśle usunięcia na stałę wyskakujących okienek?
koval_s - druga kwestia z tym always on top, nie za bardzo rozumiem co masz na myśli... Aktualnie okienko requestera nie wyskakuje już pod oknem aplikacji - o to chyba chodziło?
Proszę rozwiń tą myśl.
foreach (string portt in porty)
{
comboBox1.Items.Add(portt);
if (portt.Equals(Properties.Settings.Default.port))
{ jest = true; }
}
wkleić:
int liczba_portow = porty.Length;
do
{
bool inny_cos=false;
int pomoc=0;
for (int koncowka = 0; koncowka < 10; koncowka++)
{
if (!(porty[liczba_portow - 1].Substring(porty[liczba_portow - 1].Length - 1, 1).Equals(Convert.ToString(koncowka))))
{
pomoc++;
}
if (pomoc == 10)
{ inny_cos = true; }
}
if (inny_cos == false)
{
comboBox1.Items.Add(porty[liczba_portow - 1]);
if(porty[liczba_portow - 1] == Properties.Settings.Default.port)
{ jest = true; }
}
else
{
comboBox1.Items.Add(porty[liczba_portow - 1].Substring(0, porty[liczba_portow - 1].Length - 2));
if (porty[liczba_portow - 1].Substring(0, porty[liczba_portow - 1].Length - 2) == Properties.Settings.Default.port)
{ jest = true; }
}
liczba_portow--;
}
while (liczba_portow > 0);
To powinno wyeliminować problem, który zaprezentowałeś. W przeciwnym wypadku zacznę zabawę z rejestrem - tak jak podpowiadał już jeden z Kolegów. Powiedz mi tylko, czy ten problem wygląda tak, że po numerze portu zawsze pojawia się TYLKO JEDNA litera?? Jeżeli jest inaczej to ten kawałek kodu nie pomoże

koval_s - hmm...najprościej będzie chyba jak całkowice zlikwiduję opcję wyskakujących komunikatów

koval_s - druga kwestia z tym always on top, nie za bardzo rozumiem co masz na myśli... Aktualnie okienko requestera nie wyskakuje już pod oknem aplikacji - o to chyba chodziło?