Witam, dwa dni temu coś się stało i monitor podczas pracy zgasł nagle... Podejrzewam, że padło podświetlanie, bo obraz z komputera jest widoczny jeżeli zaświecę światłem np. halogenowym latarki. Od razu po włączeniu monitora jest brak obrazu, nie trzeba nic odczekiwać itp...
W serwisie dowiedziałem się, że ten model posiada dwie rynienki po 2 świetlówki każda, czyli łącznie 4 świetlówki. I to mnie właśnie zastanawia! Jeżeli "padła"/przegrzała się jedna rynienka to zostaje jeszcze druga, która powinna w jakimś tam stopniu oświetlać i obraz powinien być widoczny, a jest tak że bez podświetlenia ww. latarką nie zobaczymy NIC na ekranie.
Dobrze rozumuje czy nie ? Proszę o ewentualne poprawne i nakierowanie mnie.
Dziękuje!
W serwisie dowiedziałem się, że ten model posiada dwie rynienki po 2 świetlówki każda, czyli łącznie 4 świetlówki. I to mnie właśnie zastanawia! Jeżeli "padła"/przegrzała się jedna rynienka to zostaje jeszcze druga, która powinna w jakimś tam stopniu oświetlać i obraz powinien być widoczny, a jest tak że bez podświetlenia ww. latarką nie zobaczymy NIC na ekranie.
Dobrze rozumuje czy nie ? Proszę o ewentualne poprawne i nakierowanie mnie.
Dziękuje!