Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Napęd faac sprint 05- kłopoty z uruchomieniem

nathing 20 Nov 2010 15:38 6780 4
Automation24
    nathing
    Level 10  
    Witam.
    Kupiłem napęd do bramy przesuwnej FAAC z centralą SPRINT 05.
    Podpiołem wszystko zgodnie z załączoną instrukcją.
    Jednak coś mi nie działa,dopiero jak zdjąłem zwore na FCA-FCC-COMF
    to zaczęły reagować krańcówki.
    Tak samo z STOP-(-),po zdjęciu zwory przestała żarzyć się dioda od stopu.
    Dipy ustawiłem 1,2,3-OFF ,4-ON, 5,6-OFF, 7-ON, 8-OFF-sądzę,że będzie to krok po kroku(tak bym chciał).
    Doczytałem na elektrodzie ,że potrzeba zrobić mostki na module zdalnego sterowania z COM-(-) , NO-OpenB na płycie centrali.
    Do tego modułu takrze nie mam instrukcji wgrania pilotów,więc jest kolejny kłopot.
    Jeśli ktoś się zmierzył z takim napędem i działa mu w logice krok po kroku to proszę o jakąś podpowiedż co powinienem zmienić aby wszystko zaczęło działać,bo jestem w kropce-załączona instrukcja jest ,,ciężka ,,albo źle przetłumaczona.

Dziękuję za ewentualną pomoc.
  • Automation24
    IVan666
    Level 11  
    Kolego radio jest połączone z centralą wiec nic nie musisz tam podpinać nic żadnych mostków pomiędzy radiem a centralą wpinasz w tą białą kostkę z po prostu i działa
    co do programowania to najprościej
    Masz zworkę na J1(czerwona) musisz ją zdjąć po jej zdjęciu naciśnij i trzymaj przycisk LEARN załóż J1 po zaświeceniu DIODY oznaczonej K1 puść przycisk LEARN naciśnij przycisk na pilocie którym będziesz chciał otwierać bramę (jeden raz) wtedy dioda K1 zgaśnie i naciśnij jeszcze raz ten sam przycisk na pilocie ( potwierdzenie ) i już masz wczytany pilot, po tej całej operacji zdejmujesz po raz kolejny zworkę J1 i zakładasz ją znów.
    jak byś miał jakieś kłopoty to dzwoń
    Moj nr telefonu 667746451

Napęd faac sprint 05- kłopoty z uruchomieniem
  • Automation24
    Marteen_G
    Level 21  
    Kolego, skoro załączona instrukcja nie jest dla Ciebie jasna to lepiej się za to nie zabieraj. Zostaw to fachowcowi może. Instrukcja jest przetłumaczona tak jak należy i nie ma z nią większych problemów.
    nathing
    Level 10  
    Dziś ponownie próbuje z tym napędem,zastosuje się do cennej uwagi i zobaczymy.
    Wieczorem będzie relacja.
    nathing
    Level 10  
    Zrobiłem jak podałeś IVan666 i zagadał,wszystko lata jak chciałem,wielkie dzięki za pomoc.