Zakupiłem używany piec olejowy Buderus. Posiada on sterownik HS2105. Czy istnieje możliwość wyzerowania licznika przepracowanych godzin tak aby liczył od 0?
Proszę poprawić temat.
W temacie wiadomości należy dokładnie zawrzeć całą istotę wysyłanych informacji, a tu nie ma nic.
mod - mirrzo
Zerownie z poziomu serwisowego przywraca nastawy fabryczne,ale czy też zeruje licznik godzin pracy to trzeba sprawdzić.Funkcja serwisowa dostępna po:
Po otworzeniu klapki nacisnąc przycisk w lewym dolnym rogu i przytrzymać.Natępnie wcisnąć obok w otwór coś cieńkiego i nacisnąć .Wejdziesz tym sposobem w tryb serwisowy.Pozostałe czynności to już na swoją odpowiedzialność.
Po prostu chciałem zacząć od 0 i tyle. Piec juz zamontowany, a za miesiąc się wprowadzam. Próbowałem wracać do ustawień fabrycznych lecz licznik pozostaje
Mam kolegę który twierdzi, że może rozebrać ten sterownik i cofnąć licznik poprzez wykasowanie jakiejś pamięci. Jednak wolał bym nie rozbierać sterownika.
Czy da sie to przestawić przez jakąś kombinację klawiszy?.
Nie nie można.Jeśli kolega bierze na siebie odpowiedzialność za pracę sterownika nie widzę przeszkód.W każdym bądź razie ok. 2500 trzeba mieć przygotowane w razie czego .Wydaje mi się,że nie warto i chyba na tym zakończymy ten temat.