Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Brak możliwości odbioru sygnału do Cyfry+

wiesiek33333 21 Nov 2010 18:50 2472 6
    wiesiek33333
    Level 9  
    Spółdzielnia mieszkaniowa,bez wcześniejszej zapowiedzi w trybie natychmiastowym nakazała ściągnąć anteny satelitarne z bloku, w celu ocieplenia budynku.Po remoncie zabronili montować anten, nawet na dachu.W ten sposób zostałem z abonamentem na 14 miesięcy bez sygnału.Mam w mieszkaniu kabel z Vectry i dla tego spółdzielnia mieszkaniowa preferuje tego dostawce sygnału.Czy jest taka możliwość. Wykupić najtańszy zestaw Vectry/ kablówki/, po to tylko, żeby mieć sygnał satelitarny i podłączyć do swojego tunera.A może ktoś mi poradzi inną możliwość rozwiązania tego problemu.Proszę o poradę za co z góry dziękuje.
    azibik
    Level 32  
    A na balkonie się nie da ? Jak nie ma balkonu to w krytycznych przypadkach montowałem w swietle okna.
    wiesiek33333
    Level 9  
    Balkonu nie mam i okna w tym kierunku też nie mam.
    Level 36  
    wiesiek33333 wrote:
    Spółdzielnia mieszkaniowa,bez wcześniejszej zapowiedzi w trybie natychmiastowym nakazała ściągnąć anteny satelitarne z bloku, w celu ocieplenia budynku.Po remoncie zabronili montować anten, nawet na dachu.W ten sposób zostałem z abonamentem na 14 miesięcy bez sygnału.Mam w mieszkaniu kabel z Vectry i dla tego spółdzielnia mieszkaniowa preferuje tego dostawce sygnału.Czy jest taka możliwość. Wykupić najtańszy zestaw Vectry/ kablówki/, po to tylko, żeby mieć sygnał satelitarny i podłączyć do swojego tunera.A może ktoś mi poradzi inną możliwość rozwiązania tego problemu.Proszę o poradę za co z góry dziękuje.

Zgodnie z Polskim Prawem spoldzielnia ma ci wskazac miejsce gdzie mozesz powiesic antene i kropka !
    wiesiek33333
    Level 9  
    Dzięki za podpowiedż.
    Ale ta spółdzielni to identyczne ALTERNATYWY 4 nic nie pogadasz , Ja myśle abonamentu nie płacić TVP telewizji publicznej bo nie mam nawet Azartu sprawnego kable w 40 letnim bloku są nie sprawne.
    Wiem że Vectry sygnał nie wykorzystam ale nawciskali mi kitu w spółdzielni że za 2 miesiące światłowodem puści jakaś firma sygnał i tam ponoć będzie można za opłatą 5zł.Dlatego chciałem zapytać czy ktoś się spotkał z taką usługą jak sygnał z satelity.
    Wogól to chciał gościu zlikwidować stary Azart i puścić nowymi kablami sygnał telewizji publicznej i satelity ,nie zezwolili.
    User removed account
    User removed account