logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy antena DVB-T Signal A6040 zapewni dobry odbiór w Warszawie (Wólka Węglowa)?

Par_Dez 22 Lis 2010 10:56 4712 3
REKLAMA
  • #1 8774681
    Par_Dez
    Poziom 9  
    Ocena: 31
    Witam !
    Moje współrzędne w Warszawie(Wólka Węglowa) to N:52 17' 49" E: 20 52' 47"
    Czy antena jak w temacie spełni oczekiwania co do dobrego odbioru DVB-T
    Link do anteny: http://www.dipol.com.pl/antena_dvb-t_zewnetrzna_ze_wzmacniaczem_signal_A6040.htm
    Może ktoś już używa tej antenki i coś może napisać na temat odbioru na niej.
    Marek.

Czy antena DVB-T Signal A6040 zapewni dobry odbiór w Warszawie (Wólka Węglowa)?

Obrazek i link poprawiłem . [SP5ANJ]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8775255
    irekr
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1234
    Straszne badziewie...
    To jest bardziej "antena campingowa"....
    Byle jaki telefon komórkowy zakłóca to cudo, do tego jak jesteś na Wólce Węglowej to wzmacniacz tylko pogorszy sygnał.... Załatwi ja pierwsza burza, a z tego co pamiętam to w słupy energetyczne koło Huty wali zawsze równo....
    Lepiej jakąś porządną małą logarytmiczna i bez wzmacniacza.
    W DVB nie siła sygnału jest ważna. Najwyższa pora przestać myśleć kategoriami: masz słaby odbiór to załóż wzmacniacz. W DVB sygnał może być bardzo słaby, ważna jest jakość..
  • REKLAMA
  • #3 8777865
    Par_Dez
    Poziom 9  
    Ocena: 31
    irekr napisał:
    Straszne badziewie...
    To jest bardziej "antena campingowa"....
    Byle jaki telefon komórkowy zakłóca to cudo, do tego jak jesteś na Wólce Węglowej to wzmacniacz tylko pogorszy sygnał.... Załatwi ja pierwsza burza, a z tego co pamiętam to w słupy energetyczne koło Huty wali zawsze równo....
    Lepiej jakąś porządną małą logarytmiczna i bez wzmacniacza.
    W DVB nie siła sygnału jest ważna. Najwyższa pora przestać myśleć kategoriami: masz słaby odbiór to załóż wzmacniacz. W DVB sygnał może być bardzo słaby, ważna jest jakość..

Piękne dzięki za pomoc , dobrze że nie kupiłem - a tak zachwalali na Wolumenie...
    Czyli najlepsza będzie Yagi bez wzmacniacza tylko z symetryzatorem ?
    Kosztuje zaledwie 30zł.
  • #4 8777969
    bogi
    Poziom 29  
    Ocena: 244
    Wystarczyć może i mała antena siatkowa z symetryzatorem. Jeśli masz możliwość
    weź antenę ze sklepu z możliwością zwrotu.

U mnie nie zależnie czy podłączam siatkę, yagę czy antenę dostarczoną z tunerem na usb sygnał mam na 2/5 kresek. Zato jakość od 50 - 100%.

Pozdrawiam
REKLAMA