Witam, chciałem zmodyfikować płytkę przedwzmacniacza. Chodzi mi o podtrzymanie ustawień equalizera po zaniku napięcia. Poniżej link do schematu przedwzmacniacza, not katalogowych układów nie mogę znaleźć.
Schemat przedwzmacniacza
Podobny układ przedwzmacniacza: Układ przedwzmacniacza - podobny
Pomysł nr 1
Wstawić bateryjkę 4,5v z diodą na zasilanie nsr2251. Wtedy przy włączonym zasilaniu sieciowym układ pobierze z zasilacza większe napięcie 5v a po zaniku z baterii 4,5v , bateria zabezpieczona przed napięciem zasilacza diodą. Tylko nie wiem czy nsr nie pobiera zbyt dużo prądu.
Pomysł nr 2
Wpiąć układ pamięciowy w magistralę i2c między Przedwzmacniacz a nsr 2251. Ale chyba tak się nie da bo nie mam możliwości ingerencji w oprogramowanie nsr 2251.
Proszę o podpowiedź ?
Schemat przedwzmacniacza
Podobny układ przedwzmacniacza: Układ przedwzmacniacza - podobny
Pomysł nr 1
Wstawić bateryjkę 4,5v z diodą na zasilanie nsr2251. Wtedy przy włączonym zasilaniu sieciowym układ pobierze z zasilacza większe napięcie 5v a po zaniku z baterii 4,5v , bateria zabezpieczona przed napięciem zasilacza diodą. Tylko nie wiem czy nsr nie pobiera zbyt dużo prądu.
Pomysł nr 2
Wpiąć układ pamięciowy w magistralę i2c między Przedwzmacniacz a nsr 2251. Ale chyba tak się nie da bo nie mam możliwości ingerencji w oprogramowanie nsr 2251.
Proszę o podpowiedź ?