Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Laptop HP nx7400 nie chce sie wlaczyc!!

nillmaker 26 Nov 2010 14:25 2809 6
    nillmaker
    Level 10  
    Witam. Mam pytanie a zarazem wielki problem... Posiadam wyżej wymienionego laptopa, który nie chce się odpalić. Przy włączaniu zapalają się diody od caps locka i bodajże num locka, świeci się dioda od wyciszenia dźwięku i wentylator chodzi na maksymalnych obrotach po czym po chwili komp się wyłącza. czasem zapala się tylko dioda od wyciszenia dźwięku wentylator szaleje i komputer się wyłącza. I tu moje pytanie do was, wiecie może co mogło się stać?? jak można to naprawić?? i ew na jaka sumę opiewała by naprawa?? :)

Z góry dziękuje za pomoc i Pozdrawiam..
    bmserwis
    Level 36  
    Do wygrzania (testowo) układ graficzny. Jeśli pomoże to do reballingu.
    nillmaker
    Level 10  
    czyli mam rozumieć ze bez serwisu się nie obejdzie?? a ile mniej więcej będzie to kosztowało??
    kodd
    Level 32  
    Proszę sprawdzić czy któryś z układów LM393 nie jest uszkodzony (najczęściej pęknięty lub nadpalony). Jeśli potrafisz rozeznać się w tej materii to dodatkowo do pobrania z sieci schemat za free w innym przypadku pozostaje serwis.
    danb
    Level 20  
    kodd wrote:
    Proszę sprawdzić czy któryś z układów LM339 nie jest uszkodzony (najczęściej pęknięty lub nadpalony). Jeśli potrafisz rozeznać się w tej materii to dodatkowo do pobrania z sieci schemat za free w innym przypadku pozostaje serwis.

LM393 dokładnie
    wronski_gedeon
    Level 17  
    Witam
    Mam ten sam problem co opisany wyżej.
    czy mógłbym się dowiedzieć który to LM? Są na płycie 4 i nie wiem, który.
    Wymieniłem U14 ale nic nie pomogło
    satgal
    Level 40  
    Ten LM do którego nogi idzie bezpośrednio bolec wtyku zasilacza. Jak łatwo się domyśleć ten bolec jest do identyfikacji zasilacza a jak ktoś wtyka tam zasilanie to taki efekt.