Witam, jestem posiadaczem neta z UPC wszystko w sumie śmiga jak trzeba prędkość OK
ale
Jest kilka stron które się nie otwierają
"Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer www.forum.dietaproteinowa.eu zbyt długo nie odpowiada.
* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem."
Zmieniłem dns (google => 8.8.8.8.8 / 8.8.4.4) na karcie sieciowej i nic jak się nie otwiera tak się nie otwiera, mam neta też z PLAY i w/w strona się odpala jak również przy połączaniach z Aster i Vectrą ...
Próbowałem również na moim routerze zmienić dnsy ręcznie z tych od UPC :
62.179.1.63, 62.179.1.62
ale mi nie chce zaakceptować ich przy ustawienia Automatic IP
Przy PPoE też nie mogę bo prosi i login i hasło ... ???? to tak jak w neostradzie
reszta też nie da się zaakceptować ...
Proszę o pomoc bo nie wiem czy mam ich męczyć czy odpuścić .
Na infolini powiedzieli że zmiana adresu DNS nie grozi żadnymi konsekwencjami.
Dziekuję
ale
Jest kilka stron które się nie otwierają
"Przekroczono limit czasu połączenia
Serwer www.forum.dietaproteinowa.eu zbyt długo nie odpowiada.
* Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.
* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.
* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem."
Zmieniłem dns (google => 8.8.8.8.8 / 8.8.4.4) na karcie sieciowej i nic jak się nie otwiera tak się nie otwiera, mam neta też z PLAY i w/w strona się odpala jak również przy połączaniach z Aster i Vectrą ...
Próbowałem również na moim routerze zmienić dnsy ręcznie z tych od UPC :
62.179.1.63, 62.179.1.62
ale mi nie chce zaakceptować ich przy ustawienia Automatic IP
Przy PPoE też nie mogę bo prosi i login i hasło ... ???? to tak jak w neostradzie
reszta też nie da się zaakceptować ...
Proszę o pomoc bo nie wiem czy mam ich męczyć czy odpuścić .
Na infolini powiedzieli że zmiana adresu DNS nie grozi żadnymi konsekwencjami.
Dziekuję