Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

UPC problem z konfiguracja routera prywatnego

Crash80 26 Nov 2010 21:39 6688 5
    Crash80
    Level 10  
    Witam, jestem posiadaczem neta z UPC wszystko w sumie śmiga jak trzeba prędkość OK
    ale
    Jest kilka stron które się nie otwierają
    "Przekroczono limit czasu połączenia
    Serwer www.forum.dietaproteinowa.eu zbyt długo nie odpowiada.
    * Witryna może być tymczasowo niedostępna lub zbyt obciążona. Spróbuj ponownie za kilka minut.

* Jeśli nie można otworzyć żadnej strony, należy sprawdzić swoje połączenie sieciowe.

* Jeśli komputer użytkownika jest chroniony przez zaporę sieciową lub serwer proxy, należy sprawdzić, czy program Firefox jest uprawniony do łączenia się z Internetem."

Zmieniłem dns (google => 8.8.8.8.8 / 8.8.4.4) na karcie sieciowej i nic jak się nie otwiera tak się nie otwiera, mam neta też z PLAY i w/w strona się odpala jak również przy połączaniach z Aster i Vectrą ...
    Próbowałem również na moim routerze zmienić dnsy ręcznie z tych od UPC :
    62.179.1.63, 62.179.1.62
    ale mi nie chce zaakceptować ich przy ustawienia Automatic IP
    Przy PPoE też nie mogę bo prosi i login i hasło ... ???? to tak jak w neostradzie
    reszta też nie da się zaakceptować ...
    Proszę o pomoc bo nie wiem czy mam ich męczyć czy odpuścić .
    Na infolini powiedzieli że zmiana adresu DNS nie grozi żadnymi konsekwencjami.
    Dziekuję
    hermes-80
    Level 43  
    I prawdę ci powiedzieli że nie grozi żadnymi konsekwencjami.
    Wpisz sobie w cmd: ipconfig /all zobaczysz jakie masz automatyczne ustawienia.
    Potem przechodzisz na TCP/IP karty sieciowej i zmieniasz z automatu na ręczny i wpisujesz wszystkie te ustawienia oprócz innych DNS.
    Problem może wystąpić wtedy gdy masz dynamiczne IP i po każdym restarcie modemu zmieniają ci się IP wtedy stara konfiguracja ręczna nie będzie działać i od nowa trzeba będzie sprawdzić przyznany IP i wpisać go ręcznie.
    Crash80
    Level 10  
    Ip mam stałe jak pisałem ręczna zmiana parametrów nic nie daje ...
    Czy np . reczna zmiana na moim routerze wifi ktory fizycznie jest podpiety do modemu UPC ( motorola) i zmiana na nim adresów dns z UPS na Google pomoże w rozwiązaniu problemu ??
    hermes-80
    Level 43  
    Spróbować nie zaszkodzi ale to raczej taki sam efekt jak przypisanie ich do karty w kompie.
    Można tez spróbować zmniejszyć MTU w routerze.
    Crash80
    Level 10  
    Tyle że nie mogę zmienić na routerze adrsów dns gdyż nie akceptuje zmiany nie wiem czemu , a po wpisaniu ręcznie IP UPC nie mogę zaakceptować zmiany bo mi wyświetla info że IP jest nieprawidłowe ... ???? nie mam pojęcia o co chodzi ... od początku same problemy
    Kielu86
    Level 10  
    Witam,

Mam podobny problem, tyle że stronki czasem działają, a czasem jest przekroczony limit..., zauważam pewną zbieżność, że stronki przestają się ładować częściej gdy chodzi utorrent ściągając nawet z prędkością 5 kb/s... (torrenty normalnie osiągają maksymalną przepustowość łącza).

Mój internet to 50mb/s od UPC + telewizja hd

Czy może to być wina źle podłączonego neta? Gdy miałem 25mb/s wszystko śmigało ładnie i bezproblemowo, problem pojawił się dopiero po zmianie na prędkość 50mb/s - panowie monterzy grzebali w kablach i "przejściówkach" prawie 2h zanim stwierdzili że jest OK...

Czy może mi ktoś powiedzieć czy poniższe parametry pracy routera są prawidłowe?? i czy nie dziwne jest to, że downstream wyświetlony jest aż na 4 kanałach??

UPC problem z konfiguracja routera prywatnego

Z góry dziękuje za odpowiedź.