Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Massey ferguson 3060 zgrzyta na żółwiach

Gumisoczek 27 Nov 2010 23:25 7320 7
    Gumisoczek
    Level 10  
    Witam!
    Mam problem gdy włączam biegi na żółwiach biegi 1 A i puszczam sprzęgło w skrzyni coś zgrzyta. Raz mi się udało włączyć i od tamtej pory nie mogę.Jeśli ktoś spotkał się z takim problemem i mógłby mi pomóc, będę wdzięczny!
    User removed account
    Level 1  
    jaclac26
    Level 15  
    lepiej to zrób bo jak ci rozwali pół skrzyni to wydasz z 20 parę tyśiecy na remont/

Dodano po 1 [minuty]:

prawdopodobnie tarczki ale nie jestem pewny

Dodano po 1 [minuty]:

prawdopodobnie tarczki ale nie jestem pewny
    ftp.kowal
    Level 36  
    Z Twojego opisu wynika że dzieje się to tylko na jednym biegu więc raczej to nie będą tarczki. Najprostszym rozwiązanie dla Ciebie było by odkręcenie bocznej pokrywy skrzyni i wtedy już najpewniej będziesz już wszystko wiedział. Możliwe że pierścień synchronizujący.
    Roboty przy odkręceniu pokrywy wraz ze spuszczeniem oleju jest około 30 minut.
    v_grzes1
    Level 13  
    po odkręceniu pokrywy po lewej jest taśma hamulca żółwia, a po prawej żółw, pokręć żółwiem może coś zobaczysz, żeby żółwia naprawić wystarczy silnikiem odjechać.
    Gumisoczek
    Level 10  
    Zgrzyta na wszystkich żółwiach Sąsiad ma większego i miał to samo i miał coś z czujnikiem i go wymienił i teraz chodzi mu bezzarzutu

Dodano po 17 [minuty]:

v_grzes1 możesz jaśniej z tym silnikiem
    ftp.kowal
    Level 36  
    Kolego Gumisoczek powiedz co sprawdziłeś. V_grzes1 napisał ze wystarczy tylko odjechać silnikiem od skrzyni biegów, wiec go rozpołowić. Sąsiad miał najpewniej uszkodzony czujnik i swieciła mu się kontrolka od ciśnienia na skrzyni. Nie napisałeś nam czy jakaś kontrolka na desce Ci się zapala. Jeśli na wszystkich żółwiach masz to samo to najpewniej tarczki do wymiany.
    Gumisoczek
    Level 10  
    zadna kontrolka sie nie świeci