Witam mam problem z telewizorem jak w temacie. Mianowicie po włączeniu słychać w głośnikach świszczenie, pomimo wyciszenia "mute" dalej świszczy. Jeśli telewizor odbiera sygnał na wejściach analogowych świszczenie przechodzi po kilkunastu minutach, natomiast jeśli sygnał jest odbierany przez hdmi lub component nie przechodzi. Natomiast jeśli mam wybrany rodzaj sygnału w tv na hdmi lub component, a urządzenie z którego podawany jest sygnał jest wyłączone i na tv jest czarny obraz to jest idealna cisza, po włączeniu urządzenia tv świszczy. Zauważyłem, że jeżeli pod wyjście słuchawkowe podłączę mini wierzę, świszczenia na mini wierzy nie ma i w głośnikach tv też. Usłyszałem gdzieś taką opinię, że takie świszczenie może być wynikiem zakłóceń pochodzących od układu CCFL od podświetlenia, gdzieś w tor audio wkrada się szum i dla tego nie słychać świszczenia na mini wierzy. Reklamacje gwarancyjne, rzecznicy praw konsumenta nic nie pomogły. Samsung umywa ręce, ponieważ powołuje się na swoją ustawę o progu dB i rzekomo mój tv nie przekracza progu dB z ustawy. Lecz świszczenie jest uciążliwe podczas wieczornego oglądania tv bo przebija dźwięk programu. Może można tą usterkę w jakiś sposób usunąć. proszę o pomoc