Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Nie mogę połączyć się z LiveBox'em

29 Lis 2010 18:33 8052 33
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    Mało precyzyjnie napisałeś. Próbowałeś restartować Liveboxa?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    Możesz wejść na panel konfiguracji LB 192.168.1.1? Jaki jest stan połączenia, jest synchronizacja ? Kliknij na Dostęp do internetu i sprawdź
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    IP masz przydzielane automatycznie, czy na sztywno przypisane, masz neta ?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    spróbuj wyłączyć na 5 minut LB
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    uruchom >

    z okna CMD.exe

    del "%temp%\log1.txt"

    ipconfig /all >>"%temp%\log1.txt"

    tracert -d 74.125.43.105 >>"%temp%\log1.txt"

    ping 74.125.43.105 >>"%temp%\log1.txt"

    ping www.google.com >>"%temp%\log1.txt"

    Załącz plik "%temp%\log1.txt"




    po każdej linijce enter, plik się bedzie znajdował w "%temp%"
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 28  
    A jak zachowują się kontrolki liveboxa może opisz po kolei.
  • Poziom 18  
    Łączysz się bezprzewodowo?

    z tego co widzę to tak, a bramę domyślną masz

    Adres IP. . . . . . . . . . . . . : 192.168.88.9
    Maska podsieci. . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Brama domyślna. . . . . . . . . . : 192.168.88.1

    spróbuj wpisać w przeglądarce 192.168.88.1
    na pewno łączysz się z neostradą?
    spróbuj się połączyć kablem LAN
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 30  
    bobok7 napisał:


    spróbuj wpisać w przeglądarce 192.168.88.1
  • Poziom 18  
    192.168.88.1 wpisz, pomyliłem się z Twoim IP ale poprawiłem za późno, dlatego wpisałeś zły adres
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 28  
    Nie wiem co kombinujesz, ale przy migracji z opcji 512 kb/s na 2 Mb/s prawdopodobnie zmieniło się hasło lub login. Musisz wejść w konfigurację liveboxa i sprawdzić stan urządzenia tym bardziej po resetach.
  • Poziom 18  
    sprawa prosta, nie łączysz się z neostradą, tylko z jakąś inną siecią przez WIFI. Zmieć to w mendżerze połączeń bezprzewodowych

    sam napisałeś
    banan9102 napisał:


    ...internet łączy się z "DOM" zamiast z liveboxem...
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    Nie mogę połączyć się z LiveBox'em

    Masz 2 ikony spróbuj je kliknąć i szukać neostrady
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    To musiałeś wyłączyć rozsyłanie sieci bezprzewodowej.
    Teraz musisz połączyć się kablem z LB, wejść w opcje sieci bezprzewodowej i ją włączyć

    Nie mogę połączyć się z LiveBox'em

    adres w przeglądarce 192.168.1.1
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    Kabel wpinasz do wolnego wejścia (czerwonego) czekasz chwilę (automatycznie pobierze IP) i w przeglądarce 192.168.1.1, później sieci bezprzewodowe i włącz. Upewnij się że masz szyfrowanie WPA
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 18  
    Zmień na WPA, WEP można łatwo złamać, z WPA już jest gorzej, jest bardziej bezpieczne
  • Użytkownik usunął konto  
  • Użytkownik usunął konto