no ja poszedlem i powiedzialem ze transformator impulsowy 8kw(nie bylo, wiec mam 6kw)
i facet dal, co innego ze za czesci zaplacilem 2 razy za duzo bo gosciu to dupek i wykorzystuje to ze jedyny w okolicy jest!!!
a potem ciagle nawija jak pracowal na scalakach w opolu (
4kw nie wytrzyma
6 kw nie wiem
a 8kw lecu rowno
ja mam 6 ale faza testow
Jak 4kW transformator nie moze wytrzymac w stroboskopie J-23 który ma moc nie wieksza niź 20W i moc błysku 120J -śmieszne:D. Taki transformator potrafi obsłuzyć ok. 35 palników naraz. Widziałem taki transformator w stroboskopie 2,5kW takl więc nie rozumiem dlaczego by nia miał działać w stroboskopie Jabla
Hmmm... o ile wiem to jest moc chwilowa, a trafo impulsowe ma, jak sama nazwa wskazuje, przenieść impuls o milisekundowej długości. Gdybyś to przeliczył na moc ciągłą, wyszłoby właśnie te parę KW. Ja robię to tak: fertyt fi5 od zsilacza PC, pierwotne 30 (na oko, o jeden zwój nie chodzi ) DNE 0,5-1, wtórne 1000 zwojów DNE 0,1 (chyba, bo też z rozbiorki Pozdrawiam
PS. Aha: WN z trafa potrzebne jest tylko do zjonizowania gazu wewnątrz palnika, a prąd nie jest pobierany do samego zapłonu. Ten "leci" z kondensatora.
PS2. Tak na marginesie: mój IFK 120 wytrzymał rozładowanie z baterii kondów 1500uF/300V. I powiedz że ma moc 20W :/
A ja teraz składam stroba ok 1000W na bazie J-23 Mam już diody mocniejsze, rezystory, itd. Ale czytając to wszystko dochodzę do wniosku, że trafo też będę musiał wymienić. U mnie jest takie glutko małe, że chyba nie uciągnie
a niewiecie gdzie mozna kupic taki transformator impulsowy? Ja pochodzilem po sklepach i wszyscy powiedzieli ze czegos takiego niema i ze to jest bardzo rzadkie (a w opisie napisano ze to jest wszedzie )... A moze jakies oznaczenie jednak?
pozdr.
a na volumenie nie ma? ja kupiłem w poznaniu bez problemu w drugim sklepie, przy czym facet miał trafko pod szklaną ladą, ale musiałem mu pokazać o co chodzi, bo nie wiedział co chce jak poprosiłem trafo impulsowe. Niech Moc będzie z Tobą TABS