Witam,
Mój znajomy zamierza kupić mixer dla zespołu, kwota jaką może przeznaczyć na ten cel jest niezbyt wysoka około 1700zł
Ja mam wytypowanego swojego faworyta - którego chwilowo posiadam - sprawdzonego przeze mnie - "PHONIC HELIX BOARD 18 FiREWIRE MKII"
Jego typ to: Link MPM 12i/2 - SOUND CRAFT
Phonic jest minimalnie droższy (ok. 2000zł), ale ma dodatkowo wyjścia FireWire (z których raczej nie będziemy korzystać - ale kto wie),
wiem że ma też bardzo dobrą jakość zmixowanego dźwięku.
Jak się ma do tego ten Sound Craft ? Miał może ktoś z Was sprzęt tej firmy ? Jeśli tak, to jak z jakością.
Jeśli polecacie coś innego proszę o podanie Waszych propozycji, choć nie ukrywam że głównie zależy mi na Waszej ocenie tych mixerów.
Wyjście tego mixera będzie wpiete w wejście 2go mixera
ten sposób już był wypróbowywany i wszystko ładnie działało.
w całość będzie wpięte:
- 3 mikrofony pojemnościowe
- 9 mikrofonów bezprzewodowych dynamicznych
- 1 Keyboard
- 3 gitary (z piecami)
- 3 mikrofony dynamiczne przewodowe
Zmixowana całość idzie do końcówki mocy ADS 2x400W
(lx-800 o ile dobrze pamiętam)
to chyba już wszystko
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam
Mój znajomy zamierza kupić mixer dla zespołu, kwota jaką może przeznaczyć na ten cel jest niezbyt wysoka około 1700zł
Ja mam wytypowanego swojego faworyta - którego chwilowo posiadam - sprawdzonego przeze mnie - "PHONIC HELIX BOARD 18 FiREWIRE MKII"
Jego typ to: Link MPM 12i/2 - SOUND CRAFT
Phonic jest minimalnie droższy (ok. 2000zł), ale ma dodatkowo wyjścia FireWire (z których raczej nie będziemy korzystać - ale kto wie),
wiem że ma też bardzo dobrą jakość zmixowanego dźwięku.
Jak się ma do tego ten Sound Craft ? Miał może ktoś z Was sprzęt tej firmy ? Jeśli tak, to jak z jakością.
Jeśli polecacie coś innego proszę o podanie Waszych propozycji, choć nie ukrywam że głównie zależy mi na Waszej ocenie tych mixerów.
Wyjście tego mixera będzie wpiete w wejście 2go mixera

ten sposób już był wypróbowywany i wszystko ładnie działało.
w całość będzie wpięte:
- 3 mikrofony pojemnościowe
- 9 mikrofonów bezprzewodowych dynamicznych
- 1 Keyboard
- 3 gitary (z piecami)
- 3 mikrofony dynamiczne przewodowe
Zmixowana całość idzie do końcówki mocy ADS 2x400W

to chyba już wszystko

Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam