Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Ford Escort 1.3 1998. Pompa głośno chodzi. Nie chce zapalić.

30 Lis 2010 16:57 1836 5
  • Poziom 2  
    Witam,
    mam pewien problem z moim Escortem, mam nadzieję, że ktoś mi pomoże, mianowicie, dziś rano pojechałem do pracy, wróciłem do domu i wszystko było ok, samochód normalnie odpalał, jednak póżniej pojechałem na stację LPG i odpalić nie mogłem. Auto normalnie kręci ale chyba (tak mi się wydaję) pompa paliwa zaczęła bardzo głośno chodzić, a kiedy już uda mi się go odpalić to po dosłownie 2-3 sekundach gaśnie, nie wiem czy jest to wina pompy czy filtru paliwa, a być może do układu paliwowego dostała się kropla wody która zamarzła i dlatego paliwo nie chce dopływać?
    Czy ktokolwiek mógłby coś poradzić? Będę bardzo wdzięczny za informację.
  • Poziom 17  
    Wstaw go do garażu na jakieś 2-3 godzinki jeśli pużniej będzie to samo to radziłbym wyczyścić szczotki z pompy paliwa
  • Poziom 2  
    no niestety po 3 godzinach było to samo, jutro mam wolne wiec sprobuje je wyczyscic, dam rade zrobic to sam czy lepiej oddac to fachowcom? nigdy sie tym nie zajmowalem :/
  • Poziom 2  
    Witam!
    Mam pewien problem od pewnego czasu w moim samochodzie,gdy rano chciałem go odpalać to nie działała pompa paliwa. Jest to samochód na wtrysku i musi najpierw odpalić na benzynie żeby potem mogło przejść na gaz. I własnie w tym problem ze gdy tam pompa nie "kontaktuje" przy przekręceniu kluczyka to nie zapali.
    Proszę o pomoc:|
  • Poziom 27  
    kolego pepson23
    Nie wierze ,że masz escorta 1986 roku i nie możesz go na gazie odpalić
  • Użytkownik usunął konto