Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

TP-Link TL-WN721N zewnętrzna antena?

misiaty1985 02 Dec 2010 09:58 5290 4
    misiaty1985
    Level 16  
    Mam USB wi-fi TL-WN721N. Czy jest możliwość dolutowania zewnętrznej anteny?
    Rozebrałem go i widzę dwa nie zamknięte prostokąty zrobione z druku. Dolutować jakiś przewodzik do nich?
    TP-Link TL-WN721N zewnętrzna antena?
    MarekPPN
    Level 35  
    Myślę, że można.
    Poczytaj o dolutowaniu anteny do WN321G (myślę, że będzie podobnie).
    misiaty1985
    Level 16  
    Dolutowałem przewodzik do tych prostokącików i trochę poprawił się zasięg, ale ostatecznie zakupiłem inną karetę.
    prez8s
    Level 33  
    Mam pytanie, jaką kolega karte kupił? Bo tez zastanawiam się na zmianą na coś innego.
    misiaty1985
    Level 16  
    Kupiłem coś takiego:
    Quote:
    THETA 500mW - karta wifi USB

Oferowana karta 2,4GHz oparta jest na sprawdzonym chipsecie Realtek RTL8187L - moc wyjściowa karty to 27dBm - 500mW - karta wyposażona jest w wyjście antenowe RP-SMA co pozwala na podłączenie zewnętrznej anteny - kierunkowej bądź dookólnej - zestawy z tą kartą znajdą Pastwo na naszych pozostałych aukcjach - w standardzie dostarczana jest ona z antenką 5dBi

Głównym atutem karty jest chipset RTL8187L - zapewnia on bardzo wysoka czułość - do -96dBm - poza tym jest wspierany przez wszystkie narzędzia do "testowania zabezpieczeń" typu aircrack - packet injection, Backtrack3 - BT3, Backtrack4 - BT4

Karta THETA może pracować jako SOFTWARE AP - jest to rozwiązanie szczególnie polecane, gdy posiadamy telefon komórkowy z WiFi i chcemy skorzystać z Internetu dostarczanego do naszego laptopa czy komputera stacjonarnego lub, gdy odwiedzą nas znajomi z laptopem i zachodzi konieczność udostępnienia im Internetu szybko i bez zbędnych kabli.

Zachęciła mnie cena. Dokupiłem również antenę na allegro 30 kilka cm.
    Działa ładnie. Ściąga sygnał od kumpla z liveboxa przez 3 ściany i około 100m odległości :)