Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

wyświetlacz i pilot nie działaja w renault megane 96

boczekmocy 03 Dec 2010 17:47 1979 2
    boczekmocy
    Level 2  
    Witam

Mam problem z wyświetlaczem i pilotem w renault megane rok 96.
    Polega on na tym, ze czasami przy uruchomieniu samochodu lub przekręceniu kluczuka na zapłonie nie włącza sie wyswietlacz, a zarazem pilot od radia.
    Nie wiem o co chodzi, ponieważ czasami wszystko dział jak powinno ale w wiekszości przypadków nie włacza sie wyswietlacz.
    Próbowałem odpinac akumulator i faktycznie po ponownym podpieciu wyswietlacz zaczął działać, ale tuz po zgaszeniu samochodu i ponownym uruchomieniu było jak zwykle.
    Wyjąłem radio powtykałem kostki mocniej, gdyz myslałem ze może któraś jest poluzowana, ale niestety nic to nie dało.
    Zastanawiam sie czy nie jest to wina stacyjki, ponieważ była ostanio robiona.
    Samochód posiadam od dwóch miesiecy i od początku było tak samo, nawet przed naprawa stacyjki.
    Ale dziwi mnie to, że czasami po przekręceniu kluczka wyświetlacz zaczyna działać a czasmi nie.
    Jeden "fachowiec" powiedział mi że jest to wina radia (radio standardowe- orginalne od megane) ale nie jestem pewien, ponieważ z niego jest własnie taki fachowiec.
    Z tego co zauważyłem w radiu brakuje paru bolczyków w które wpina sie kostkę, ale nie wiem czy tak powinno moze być, a moze nie i to właśnie jest przyczyna, a może ta stacyjka.
    Czy miał ktos może podobny problem lub wie ktoś o co może chodzić???
    Prosze o pomoc.

Dzięki i pozdrawiam
    15darekvw
    Level 27  
    Sprawdz na kostce zasilajacej w radiu napiecie +12V-stałe ,+12V -po zapłonie ,i masa czy sa ok,jesli wszystko gra to radyjko do naprawy.
    boczekmocy
    Level 2  
    Ok, wielkie dzieki.
    Jak tylko sprawdzę to dam znać.

Pozdrawiam