Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PASSAT B5FL 1.9TDI co to za błędy?? 96kW

luk3534 03 Gru 2010 18:01 4160 11
  • #1 03 Gru 2010 18:01
    luk3534
    Poziom 15  

    Witam posiadam od trzech tygodni passata z 2001roku po podłączeniu vaga wychodzą mi błędy 17564- Manifold Pressure Sensor(G71); Open/Short to Ground 35-00--

    drugi "17569- Manifold Temo Sensor (G72): Open or Short to Plus 35-00--


    Podkreślę że samochód ma dobrą moc wkręca się bardzo dobrze na obroty. bez problemu idzie wyciągnąć prędkość powyżej 130km na godzinę jak to jest w trybie awaryjnym więc chyba awaryjny tryb się nie załącza proszę o pomoc co zrobić by te błędy się nie wyświetlały i za co one są odpowiedzialne.

    0 11
  • #2 03 Gru 2010 18:06
    adrian1201
    Poziom 29  

    17564 czujnik podciśnienia MAP warce do masy
    17569 czujnik temperatury powietrza zwarcie do plusa,obwód otwarty

    0
  • #3 03 Gru 2010 18:21
    luk3534
    Poziom 15  

    a jak mam to kolego naprawić?? jakiś czujnik wymienić czy coś poważniejszego??

    0
  • #4 05 Gru 2010 16:58
    luk3534
    Poziom 15  

    koledzy czy ja mam wymienić mapsensor?? czujnik od ciśnienia doładowania ?? czy coś innego??

    0
  • #5 05 Gru 2010 17:14
    tocka
    Poziom 24  

    Czujnik temp powietrza jest w przepływce czyli do wymiany, co do ciśnienia doładowania - to po pierwsze wszystkie wężyki podciśnieniowe do wymiany.

    Skasować błędy pojeździć i ponownie podpiąć pod komputer.

    Tyle na początek.

    0
  • #6 05 Gru 2010 17:24
    luk3534
    Poziom 15  

    przepływka jest napewno w bardzo dobrym stanie.

    0
  • #7 05 Gru 2010 19:18
    T5
    Admin grupy Samochody

    Na rurze od intercolera w okolicach ściany grodziowej znajduje się owy czujnik jest to czujnik zespolony ciśnienia i temperatury.Sprawdz czy wtyczka jest podłaczona.

    1
  • #8 10 Gru 2010 16:38
    luk3534
    Poziom 15  

    wtyczka jest podłączona i we wtyku piny nie są zaśniedziałe ani nic

    0
  • #10 10 Gru 2010 22:28
    polonez15
    Poziom 32  

    A nikt nie pomyśli, że to są może stare błędy nie wykasowane po wymianach/naprawach?

    0
  • #11 10 Gru 2010 23:08
    luk3534
    Poziom 15  

    błędy nie stare ponieważ ja ich wykasowałem i nadal się pojawiają :( a powiedz mi jak sobie to niby mam wyświecić??

    Moderowany przez Pawel wawa:

    Jeśli nie potrafisz to auto do elektryka, zepsujesz więcej niż naprawisz. Podejrzewam ingerencję handlową w Twoim aucie.

    0
  • #12 12 Gru 2010 15:44
    mirasekmen
    Poziom 10  

    A może najnormalniej ktoś wgrał inną mapę pracy a błędy to poprostu skutek uboczny nieprofesjonalizmu. O ile oczywiście nie szwankuje instalacja elektryczna.

    0