Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Premium 450 DXI - Adblue problem

vielton 04 Gru 2010 08:25 7063 16
  • #1 04 Gru 2010 08:25
    vielton
    Poziom 9  

    W wyżej wymienionym aucie występuje następująca usterka, od czego zacząć ??

    "Podgrzewacz 3 przewodu reagenta obróbki wtórnej"

    MID 128 PSID 102 FMI 5

    0 16
  • #2 04 Gru 2010 13:47
    arti1987
    Poziom 17  

    kolego prawdopodobnie padła ci grzałka adblue . można je sprawdzić jeśli masz miernik cyfrowy . na pompie adblue masz 4 złączki przewodów porozpinaj je i znajdz te które idą do grzałek . grzałki muszą miec przejscie jesli mają to wszystko ok jesli nie to są do wymiany

    0
  • #3 08 Maj 2011 17:55
    382154
    Użytkownik usunął konto  
  • #4 27 Mar 2014 20:05
    prezestk
    Poziom 9  

    witam:

    Panowie mam problem z adblue w premium dxi 450, po odczytaniu błędów diagnoskopem texy mamy błąd PPID 273 MID 0 ( opis Ciśnienie AdBlue w obróbce dodatkowej)
    natomiast błąd jaki odczytujemy z komputera w premium jest taki MID 128 PPID 273 FMI 7
    i co ciekawe te błędy nie pokrywają się wzajemnie tzn pierwszy jest w texie a nie ma go w samochodzie a z drugim jest odwrotnie

    podpowie ktoś w co w ogóle ręce włożyć,

    z góry dzięki za pomoc

    0
  • #5 28 Mar 2014 06:47
    638936
    Użytkownik usunął konto  
  • Pomocny post
    #6 28 Mar 2014 09:44
    MAN Electronics
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Którą masz wersje texy? zapewne wybierasz zły system i dla tego.

    0
  • #7 28 Mar 2014 12:49
    prezestk
    Poziom 9  

    Tak myślałem że ważniejszy jest ten w samochodzie bo texa to texa i czasem bzdury pokazuje, ale teraz gdzie szukać co sprawdzić żeby jakiejś prawdy się dowiedzieć ? A dzieje sie tak że kontrolka od adblue zapala sie tak jak chce, raz moc ogranicza raz nie, czasem sama gaśnie np po zamknięciu samochodu z kluczyka, ale adblue nie pobiera tak czy inaczej bo nic nie ubywa, nawet jak kontrolka w samochodzie się nie świeci i moc nie jest ograniczona

    Dodano po 27 [sekundy]:

    A wersje texy mam 23

    0
  • #8 28 Mar 2014 12:59
    MAN Electronics
    VIP Zasłużony dla elektroda

    prezestk napisał:
    czasem bzdury pokazuje
    Bzdury pokazuje w wielu systemach jeśli się nią łączy poprzez nieodpowiednią wersje systemu ..... Kolego masz dodatkowo starą wersję aktualizacji.

    0
  • #9 28 Mar 2014 14:08
    prezestk
    Poziom 9  

    Aktualizacja jest jaka jest i innej narazie nie mam zamiaru kupowac a naprawic trzeba, z doswiadczenia wiem ze aktualizacja nie zawsze wiele zmienia wiadoma sprawa ze sa przypadki kiedy diametralnie cos sie zmienia ale jednak nie zawsze

    0
  • #10 18 Kwi 2014 20:24
    prezestk
    Poziom 9  

    witam, ruszyłem z tematem tego ad blue i stwierdziłem, że pompa nie zaciąga czynnika ze zbiornika. Nawet jak zbiornik ominę to nie zaciągnie z np jakiegoś mniejszego naczynia, i moje pytanie jest teraz takie, chciałem sobie sprawdzić czy na bankowo jest to wina pompy, mam midlum dxi, gdybym od niej przełożył na chwile pompę? można tak zrobić ?

    0
  • Pomocny post
    #11 19 Kwi 2014 08:22
    638936
    Użytkownik usunął konto  
  • #12 19 Kwi 2014 14:58
    prezestk
    Poziom 9  

    Podmieniłem i wszystko pracuje tak jak należy testy wychodzą ok, nawet numer na tej pompie z midlum jest identyczny, a teraz jeszcze jak koledzy uważacie lepsza opcja regeneracji czy raczej jakaś używka?

    0
  • #13 20 Kwi 2014 14:12
    638936
    Użytkownik usunął konto  
  • #14 21 Kwi 2014 10:34
    prezestk
    Poziom 9  

    Bo ogłaszają się powiedzmy " firmy" które zajmują się regeneracją takich pomp koszt od 400 do 1200 zł netto

    1
  • #15 21 Kwi 2014 20:10
    638936
    Użytkownik usunął konto  
  • #16 22 Kwi 2014 14:06
    prezestk
    Poziom 9  

    Z tego co wyczytałem to gwarancja obejmuje okres 12 miesięcy, właśnie tylko obawiam się, że taka gwarancja to może być traktowana podobnie jak przy regeneracji pomp wtryskowych, że niby słabej jakości lejemy dodatek lub jakies błędy przy zakładaniu i pierwszym uruchomieniu.

    0
  • #17 13 Kwi 2015 10:43
    vielton
    Poziom 9  

    Padła grzałka (przewód) z pompy do wtryskiwacza.

    0