Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Honda Civic 1,4 is - nie odpala

A.D.A.M26 06 Gru 2010 13:41 4432 8
  • #1 06 Gru 2010 13:41
    A.D.A.M26
    Poziom 2  

    Witam! Mam problem z moją honda civic D14A8 1997 mianowicie kilka dni temu po mrozach -15 próbowałem odpalić auto, lecz nic z tego. Akumulator naładowany, rozrusznik kręci , lecz nie odpala, wysuszyłem nawet cały zapłon. Czy jest ktoś kto potrafi mi pomóc ????????????

  • #2 06 Gru 2010 13:47
    autoas
    Poziom 41  

    A.D.A.M26 napisał:
    Akumulator naładowany, rozrusznik kręci , lecz nie odpala,


    Myślę, że jeśli potrafisz sprawdzić tylko tyle, to raczej nie ma nikogo kto by ci pomógł...
    Co to znaczy wysuszyłem cały zapłon?

  • #3 06 Gru 2010 13:55
    A.D.A.M26
    Poziom 2  

    auto odpalało bez problemu do tej pory, sprawdziłem zasilanie czy to nie pompa paliwa okazało sie że pompuje, wysuszyłem aparat zapłonowy bo był wilgotny, sprawdziłem iskre na świecach i też jest ok, i teraz zastanawiam sie co jeszcze moge sprawdzić,

  • #4 06 Gru 2010 14:09
    autoas
    Poziom 41  

    Odkręcałeś kopułkę i suszyłeś w środku?
    Czasami suszenie nie pomaga tylko wymiana...
    Wyciągnij świece i je "wysusz" lub wymień

  • #5 06 Gru 2010 14:12
    kulbi1
    Poziom 10  

    w tych hondach często masa zielenieje, sprawdź przekaźniki pod schowkiem

  • #6 06 Gru 2010 14:49
    A.D.A.M26
    Poziom 2  

    swiece wymieniałem prawie 2 miesiące temu zastanawiam sie czy to nie czasem przewody wysokiego napięcia

  • #7 06 Gru 2010 15:46
    emeryt2
    Poziom 42  

    Albo żle założone przewody WN na kopułce lub nie ma sterowania wtryskami!

  • #8 06 Gru 2010 18:23
    motul77
    Poziom 12  

    sprawdzałeś czy po długim kręceniu rozrusznikiem świece są mokre
    czy suche. Jeżeli jest iskra (ale jaka niebieska i wyrażna?) i paliwo dochodzi to powinien zaskoczyć, chyba, że brak kompresji.

  • #9 06 Gru 2010 21:34
    A.D.A.M26
    Poziom 2  

    dzięki chłopaki ale znalazłem przyczyne mianowicie wtryskiwacze nie podawaly paliwa tak jak wczesniej pisał kolega "emeryt2" , z tym tylko ze sterowanie bylo ,lecz wtryski byly zamarznięte i zabrudzone, a powód : zla jakosc paliwa (woda) i przerwany filtr paliwa ot co ! Ale dzięki!!!!!!!!!

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME