Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Wybór pomiędzy Samsung UE40c6000/6500 a Sony KDL 40EX710

zaj0nc00 07 Dec 2010 12:01 5306 5
    zaj0nc00
    Level 11  
    Witam,
    proszę Was o pomoc w wyborze telewizorów dla dwóch różnych użytkownikó. Telewizory będą użytkowane w zupełnie róznych pomieszczeniach. Swój wybór zawęziłem do telewizorów podanych w temacie, a Was proszę o pomoc który z nich będzie lepiej się nadawał do danego pomieszczenia.
    Pomieszczenie i preferencje nr 1:
    Wybór pomiędzy Samsung UE40c6000/6500 a Sony KDL 40EX710

Pomieszczenie jest dokładnie tak zagospodarowane jak na rysunku. TV będzie zawieszony na ścianie. Odległość od TV to 2-3m. Sygnał jaki bedzie podpięty to TV n. Będzie również konsola i komputer (filmy i gry). Tak więc jak widzicie dużo różnych zastosowań.
    Pomieszczenie i preferencje nr 2:
    Drugie pomieszczenie to pokój 5x4m. Odległoś od TV to 4,5m. Widz będzie siedział centralnie na wprost TV. Sygnał to TV kablowa Vectra, czasmi odtwarzacz DVD. Telewizor będzie stał na stoliku.
    Jeśli macie jakieś inne sugestie to też proszę o ich wyjawienie, najlepiej z poparciem jakimiś argumentami.
    Cena w chwili obecnej przemawia za Soniakiem bo jest około 300zł tańszy od samsunga. Cena jednak nie jest mocno istotna, chociaz oczywiście chciałbym się zamknąć w max 3800-4000 zł za telewizor, ze wskazaniem na ceny podanych modeli, czyli 3300 za sztukę(około).
    Anonymous
    Level 1  
    zaj0nc00
    Level 11  
    @mirmil1
    Wiem, że wybór zawsze należy do mnie :wink:. Co do linka to już czytałem ten wątek i stąd moje pytanie.
    @LOCOLOCO
    Cosik chyba przesadziłeś 50"?Albo mnie wkręcasz :wink: . Zobacz gdzie ma wisieć telewizor... 8-) Poza tym ta ściana na której ma wisieć TV ma 124cm szerokości, więc tylko 46" na upartego, a i to mi się wydaje za dużo przy 2-3m odległości od ekranu.
    Poza tym chciałbym, żebyś uzasadnił jakoś wybór TV Full LED do drugiego pomieszczenia, bo jakoś nie mogę załapać idei. Nie wspominając, że oczywiście nie zmieści się to w budżecie za sztukę. Ja raczej myślałem, że pójdzie to w stronę LE46c650. Jesli sie mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu.
    Anonymous
    Level 1  
    zaj0nc00
    Level 11  
    Dzięki za podpowiedzi. Co do wielkości to będzie 40". Co do wentylacji to wziąłem ją pod uwagę i TV będzie na uchwycie wyjeżdżanym, ale przede wszystkim ze względu na to żeby ekran był jak najbliżej środka ściany na której wisi, a to ze względów akustycznych* (*patrz inne moje tematy ;)).
    Podsumowując. Rozumiem, że Samsung UE40C6500 będzie dla mnie lepszym wyborem niż SONY? Proszę o potwierdzenie ;).
    Cena też już nie gra roli, ponieważ akurat te dwa modele z tematu są w takiej samej cenie na dzień dzisiejszy.

Niestety nie udało się przekonać użytkowników 2-go pomieszczenia do zakupu SHARPA. Argumentacja kupujących:" SHARP-Śmarp" :]. Nie chcą słuchać też innych rad, bo gdzieś ktoś coś im powiedział. Temat ich telewizora i kupujących porzuciłem.Interesuje mnie tylko pomieszczenie nr1, czyli moje mieszkanko :).