Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Philips 6010 brak sygnału z satelity

05 Paź 2004 13:41 3032 10
  • Poziom 10  
    Witam wszystkich
    Przejde od razu do opisu problemu:
    Pare dni temu tuner zaczął wyswietlać napis o złej karcie (posiadam zielonke). Po wgraniu nowego softu 9.49 napis zniknął (karta chyba działa, bo po jej wyjęciu wyświetlany jest napis o braku tarty FUN). Niestety tuner nie moze znleźć satelity, wyswitla napis że sygnał jest za słaby, a sygał jest bo sprawdzałem na tunerze analoowym. Proszę o pomoc, co mam robić :?:
  • Poziom 19  
    czy twoj problem to brak jakis kanalow? ni odbiera niczego czy poprostu brak sygnalu bo jezeli wszystko jest ok a nie masz tylko wskazan sily sygnalu to powinno byc wszystko ok. masz najprawdopodobniej zmieniona czestotliwosc kanalu podstawowego na nieistniejaca w rzeczywistosci, robi sie to w celu zablokowania pobrania przez tuner oprogramowania z satelity.
  • Poziom 20  
    Przy modyfikowanym sofcie oraz liscie kanałów wgrywanej przez kompa jest to normalne,że nie pokazuje poziomu sygnału.Sprawdz w parametrach kanału podstawowego jaką masz częstotliwość.
  • Poziom 10  
    Chyba macie racje, w ustawieniach wszystko jest wyzerowane. Tylko teraz co mam tam wpisać i jak ustawić resztę aby działało?

    PS: Wcześniej po zmianie softu wszystko działało ok.
  • Poziom 11  
    proponuje wgraj wszystko od nowa z checia bym ci podał ustawienia ale chwilowo brak 6010 w mojej kolekcji
    pozdrawiam
  • Poziom 10  
    Niestety zmiana softu na poprzedni czyli 5.02 nic nie zmieniło, nadal wyzerowane są ustawienia i brak sygnału z satelity.

    Proszę o pomoc :(
  • Poziom 16  
    Witam
    Chyba nie potrzebnie wgrałeś Flasha, wystarczyło sam eprom i byłoby ok.
    Ale jak już chcesz mieć coś pewniejszego,to sprawdź czy flash którego wgrałeś ma "blokadę zassania softu". Wgraj takiego który dla Twojej wersji tunka jest właściwy (2Mb lub 4Mb).Temat już był poruszany kilka razy i szczegółowo opisany. Funkcja SZUKAJ.
    Pozdrawiam
    JB
  • Poziom 10  
    Wydaje mi się, że to nie wina softu bo tuner nie daje napięcia na konwerter ( niecały 1 V ).

    Co mam teraz robić?
  • Poziom 21  
    Sprawdz czy wychodzi napięcie zasilania konwertera z układu LNBK20. Jeśli tak to padła naprawdopodobniej przelotka a jeśli nie to ten układ.

    Bonmis
  • Poziom 10  
    Widzę że musze znaleźć więcej wolnego czasu, aby znalźć.

    Dzięki za wszelką pomoc, pewnie się jeszce odezwe jak czegoś nie będę wiedział.
    Pozdrawiam.
  • Użytkownik usunął konto