logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zmierzyć parametry T-S głośnika w Speaker Workshop? Sprzęt i metody

matiwroclaw 07 Gru 2010 21:00 2021 3
REKLAMA
  • #1 8839566
    matiwroclaw
    Poziom 9  
    Witam wszystkich :)

Proszę o instrukcję jak zmierzyć parametry T-S głośnika przy pomocy programu Speaker Workshop.
    Który sposób jest najprostszy i najtańszy (chodzi o potrzebny sprzęt do wykonania pomiarów)? Chodzi mi głównie o informacje, co potrzebuję by wykonać pomiary i jak mają one wyglądać. Działanie i konfiguracja samego programu jest dość ładnie opisana na innych forach.
    Wiem, że temat był poruszany wiele razy, jednak nigdzie nie znalazłem precyzyjnych informacji jak przeprowadzić taki pomiar.
    Z góry dziękuję za wszystkie pomocne informacje.
  • REKLAMA
  • #2 8843088
    goraj krzysztof
    Poziom 31  
    Ocena: 131
    Był wcześniej bardzo pomocny artykuł na diyaudio.pl. Teraz nie mam dostępu na to forum, remont jakiś mają. Nie wiem czy go czytałeś jak nie to mam kopię na komputerze mogę ci przesłać na email.
  • REKLAMA
  • #3 8888165
    Dydzio
    Poziom 30  
    Ocena: 43
    Podczepię się pod temat, czy ktoś wie, co się stało z diyaudio?
    Jeszcze kilkadziesiąt minut temu otwierała mi się strona (może cache?) z informacją, że forum zamknięte i link do strony z reklamami, teraz otwiera się od razu ta reklamowa strona.
    Pamiętam, że było tam sporo ciekawych artykułów i tutoriali, szkoda by było, że to przepadło, więc jeszcze raz zapytam: ktoś wie cokolwiek?
  • #4 8888390
    marian133
    Poziom 38  
    Ocena: 572
    Nie przepadło,proszę,oto link do forum: http://diyaudio.pl/forum.php

a tutaj link do forum diyakustyk na którym jest oddzielny dział odnośnie Speaker Workshop: http://diyakustyk.com/forum/speaker-workshop-f6.html
REKLAMA