Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Silnik Briggs & Stratton 675 po uderzeniu o przeszkodę

11 Gru 2010 15:52 29897 11
  • Poziom 9  
    Witam
    Mam kosiarkę z silnikiem silnik Briggs & Stratton 675 series ready start. W wyniku uderzenia nożem o przeszkodę skrzywieniu uległ wał i został zerwany klin na kole magnesowym, skutkiem jest to, iż kosiarka nie pali. Dokonałem następujących czynności:
    - wyprostowałem wał
    - zmieniłem klin, zapłon ustawiony
    - zerknąłem też na kółka rozrządu - są ok
    - gaźnik - ok
    - filtr - ok
    - paliwo - ok
    Pomimo przeprowadzonych napraw silnik nie pali. Próbuje zaskoczyć, dymi na czarno ale niestety nic z tego nie wychodzi i po kilku próbach świeca jest mokra.
    Dodam iż kosiarka jest z tego roku i że przed uszkodzeniem wału odpalała i pracowała idealnie.
    Może ktoś ma pomysł co jeszcze może być przyczyną?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    - filtr nowy
    - świeca nowa
    - wał prostowałem na przyrządzie takim jak używają serwisy
    - gaźnik sprawny
    Generalnie wszystko wygląda że jest ok, silnik powinien chodzić bez problemu, ale jednak coś mu dolega.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    Skończyły mi sie pomysły więc przestawiłem dzwignię regulatora obrotów. Silnik odpaił ale pracuje na wysokich obrotach i nie ma reakcji na manetke gazu. Czym Twoim zdaniem może być to spowodowane i jak prawidłowo ustawić tą dzwignię?
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    Ja ustawiłem w ten sposób: oś regulatora max. w kierynku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, a dzwignię tak aby przepustnica była całkowicie otwara. Elekt kosiarka nie odpala, natomiast jeśli ręcznie przesune dzwignię w prawo czyli zamkne przepustnic to kosiarka odpala, puszczam i gaśnie.
    Silnik Briggs & Stratton 675 po uderzeniu o przeszkodę
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 9  
    Nie, ssanie nie jest włączone cały czas, działa prawidłowo.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Poziom 20  
    Mnie się zdaje że problem teraz to przestawienie regulatora. Jeszcze takie pytanie jak zakładałeś gażnik to ten czarny oring uszczelka była ok ? Nie wypadła ? Jesli nie siedzi równomiernie to możliwe a tak się zdarzało że łapie lewe powietrze.

    Jeszcze jedno to jest easy-start bez pompki ?
  • Poziom 9  
    Jest to ready start bez pompki. Oring sprawdze dla pewności.