Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

dziwne przekierowania z Francji

talaroo 12 Dec 2010 16:01 1098 5
    talaroo
    Level 2  
    witam
    W momencie kiedy dzwoni do mnie ojciec z Fracji i kiedy odbieram tel slysze 3 osobe w sluchawce tak jakby ona odbierala w tym samym czasie tel... troche dziwne

Dodam ze ojciec dzwoni do mnie z tel na karte na tel stacjonarny TP.

NIe bylo tego problemu wczeseniej, pojawil sie kilka dnii temu, nie wiem czy ta osoba dalej slysze nasza rozmowe czy po prostu ja rozlacza... mam wrazenie jakby sie przysluchiwala! Czym to moze byc spowodowane , czy to moze byc jakis podlsuch czy po prostu jakies bledne przekierowania sa z Francji???

Bylbym wdzieczny za jakies wskazowki

Do kogo sie zwrocic o pomoc???
  • Helpful post
    oscar2000
    Level 34  
    usterka dość powszechna w tp. usterka kabla zgłosić do tp ,że są przesłuchy ....
    telwisalfa
    Level 21  
    oscar2000 wrote:
    usterka dość powszechna w tp. usterka kabla zgłosić do tp ,że są przesłuchy ....

Troche dziwne.... przesłuchy na kablu w czasie rozmów z Francji a na miejscowych nie ma przełuchów?
    ... chyba to nie to.
    oscar2000
    Level 34  
    telwisalfa wrote:
    oscar2000 wrote:

Troche dziwne.... przesłuchy na kablu w czasie rozmów z Francji a na miejscowych nie ma przełuchów?
    ... chyba to nie to.
    ja bym nie był taki pewny ... ;) telefon na kartę z francji to może być albo gsm na kartę ( i tu przesłuchy wykluczone w Francji ) albo karta typu telegrosik ( francuski odpowiednik ) z reguły te rozmowy to voip .... mozna też zgłosić usterkę do france telecom ... :) w sumie to jedna rodzina .... :) albo to zbieg okoliczności i w trakcie akurat takiej rozmowy zagr. słychać przesłuchy lokalne ... usterka dziwna choć do rozwiązania lokalnie ....
    talaroo
    Level 2  
    powiem tak

co do lokalnych rozmow nie zauwazylem postaram sie sprawdzic to jutro, na pewno ktos z polski odbiera telefon a ojciec uzywa wlasnie jakies karty francuskiej nei wiem dokaldniej jakiej byc moze jest to co w rodzaju telegrosik(nie wiem)

Dzis natomiast kilkakrotnie ktos dzwonil tzn dwa sygnaly i nagle telefon przestaje dzwonic a w sluchawce zwykly sygnal...

Normalnie cudaaa...
  • Helpful post
    macmm
    Level 24  
    Gdyby nie sugestia że chodzi tu o rozmowy z Francji nie byłoby wątpliwości. Zwarcie miedzy dwoma liniami. I dzwonienie leci na obydwa numery. Kto pierwszy podniesie. Ale wcale nie jest pewne czy również rozmowę słychać. A te dwa dzwonki i cisza tylko to potwierdzają. Ty również słyszysz dzwonienie które może być kierowane do innego numeru. Zgłoś do naprawy.