Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Audi A4 1998r - Brak prawego światła mijania

wojtas_t 13 Dec 2010 10:15 13829 4
    wojtas_t
    Level 10  
    Witajcie

Problem jest taki - wczoraj przestało mi świecić przednie prawe światło mijania. Wymieniłem żarówkę na nową (tak dla pewności), sprawdziłem bezpieczniki (20 - dla prawej lampy, 21 dla lampy lewej) - oba sprawne. Lewa lampa świeci (wszystkie żarówki - mijania, drogowe, pozycja, halogen), a w prawej lampie nie świeci żarówka mijania (pozostałe świecą).
    Sprawdziłem miernikiem prąd w gnieździe bezpiecznika jest. Odpiąłem następnie wtyczkę od lampy i sprawdziłem miernikiem - w jednym gnieździe prądu nie ma. Powiedzcie proszę gdzie po drodze od bezpiecznika do prawej lampy szukać uszkodzeń? Są jeszcze jakieś wtyczki czy piny do sprawdzenia? Kabelek, który od wtyczki przy lampie wg mnie nie ma prądu jest biały z zielonym paskiem.

Pozdrawiam
    wojtas_t
    WITEK1952
    Level 28  
    Witam. Mam nadzieję, że bezpieczniki sprawdzałeś miernikiem lub kontrolką a nie na oko. Zobacz czy wychodzi prąd z samej centralki bezpieczników. Pozdrawiam.
    radyjator
    Level 19  
    Zobacz na głownej kostce lampy czy po włączeniu swiateł są dwa plusy, jeden od pozycji drugi od mijania.
    viper555
    Level 39  
    Krótkie światła/ mijania/ mają żółty kolor przewodu, białe są od długich.P
    wojtas_t
    Level 10  
    Ok, problem rozwiązany. Problem był ze stykiem w kostce przy lampie - chyba mróz się do tego przyczynił. Dzięki za pomoc.