Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Alhambra 2005r 1.8T nie działają wycieraczki i spryskiwacz.

azsxd 13 Gru 2010 20:18 1979 7
  • #1 13 Gru 2010 20:18
    azsxd
    Poziom 8  

    Witam dziś podczas jazdy nagle przestały działać przednie wycieraczki oraz spryskiwacze, wycieraczki nie są zatarte na tulejach, coś wysiadło z elektryką - wszystkie bezpieczniki sprawdzone i są ok, może ktoś miał już podobny przypadek i ma już doświadczenie jak problem rozwiązać ??? z góry dzięki za wszelkie info

    0 7
  • #2 14 Gru 2010 19:18
    WITEK1952
    Poziom 28  

    Witam. Na początek sprawdź czy do silniczka dochodzi prąd i masa.

    1
  • #3 14 Gru 2010 19:49
    barteqqq
    Poziom 21  

    albo swój żywot skończyła " wajha " od wycieraczek, albo zaśniedziały styki na niej albo przerwany obwód albo ... i mogę tak bez końca. Sam musisz sprawdzić .

    0
  • #4 14 Gru 2010 19:57
    motul77
    Poziom 12  

    a płyn do spryskiwaczy masz zimowy?

    -1
  • #5 14 Gru 2010 20:08
    barteqqq
    Poziom 21  

    jaki b nie był to wycieraczki powinny działać.

    0
  • #6 14 Gru 2010 20:27
    polonez15
    Poziom 32  

    A może po prostu wycieraczki przymarzły ktoś włączył i bum po silniku?

    0
  • #8 14 Gru 2010 23:03
    panam
    Poziom 29  

    azsxd sprawdź czujnik otwarcia maski silnika, w tym typie jak otwartą maskę masz to nie działają przednie wycieraczki i spryskiwacz. najlepiej odłącz wyłącznik i spawdź jeszcze raz

    1
  Szukaj w 5mln produktów