Panowie proszę o pomoc bo wyczerpały mi się pomysły. Mianowicie posiadam Golf IV TDI z webasto. Mój problem polega na tym że auto na postoju przestaje grzać. Wygląda to następująco. Odpalam auto, rozgrzewa się do temperatury roboczej 90 na zegarach wsiadam ustawiam dmuchawę na nawiew gorącym powietrzem i reakcja jest taka że podczas jazdy ładnie grzeje ale wystarczy że zatrzymam się na minutę to natychmiast czuję jak leci chłód z nawiewów, dosłownie zimne powietrze, mało tego gdy jadę wolniej około 60 a obroty oscylują w zakresie 1200 obrotów to także leci zimne powietrze z nawiewów. Temperatura nie skacze, VAG wskazuje temp na poziomie 84 stopni, węże wchodzące do nagrzewnicy ciepłe, płyn jest, nie ubywa teoretycznie wszytko ok a jednak nie grzeje. Myślałem że to nagrzewnica ale to raczej wykluczam ponieważ gdy odpale webasto to po 30 minutach w aucie mam saune wiec grzeje. podczas jazdy przy obrotach większych niż 1400 także grzeje. Gdzie leży problem panowie.
Acha jedno mnie zastanowiło czy webasto nagrzewa płyn powyżej 80 stopni ?, pytam dlatego że raz podczas gdy webasto się wyłączyło sprawdziłem dolny waż chłodnicy zaraz za termostatem i był ciepły a chyba nie powinien prawda ?. Podczas jazdy gdy się rozgrzeje i po przejechaniu powiedzmy 40 kilometrów zatrzymam się żeby sprawdzić wąż to dolny jest całkowicie zimny. Co by wskazywało że jednak termostat jest sprawny. Mi już ręce opadają bo przy tych mrozach i prędkościach przelotowych mam cholernie zimno w aucie. Może ktoś z was spotkał się z takim problemem i jest w stanie mi pomóc ??.
Acha jedno mnie zastanowiło czy webasto nagrzewa płyn powyżej 80 stopni ?, pytam dlatego że raz podczas gdy webasto się wyłączyło sprawdziłem dolny waż chłodnicy zaraz za termostatem i był ciepły a chyba nie powinien prawda ?. Podczas jazdy gdy się rozgrzeje i po przejechaniu powiedzmy 40 kilometrów zatrzymam się żeby sprawdzić wąż to dolny jest całkowicie zimny. Co by wskazywało że jednak termostat jest sprawny. Mi już ręce opadają bo przy tych mrozach i prędkościach przelotowych mam cholernie zimno w aucie. Może ktoś z was spotkał się z takim problemem i jest w stanie mi pomóc ??.