Witam!
Wszystkich użytkowników w/w pieca i znawców tematu
Posiadam taki kocioł w mieszkaniu o pow. 50m2 blok jest ocieplony
Mam kilka pytań odnośnie ustawień pieca i regulatora pokojowego / Vaillant calorMATIC 330/ chodzi mi o jak najmniejsze zużycie gazu
tzn. piec powinien pracować z najmniejszą mocą tzn. 10KW?? / zakres regulacji 10-24KW tryb obciążenia częściowego
pompa w piecu powinna być na 1 czy 2 biegu?
czy korzystne będzie wydłużenie czasu wybiegu pompy w trybie ogrzewania??? / ustaw fabr 5min/
instrukcja podaje że gdy piec pracuje z regulatorem pokojowym pokrętło regulacji temp c.o. na piecu należy ustawić na max czyli 75st słyszałem różne opinie na ten temat... jak wpłynie na temp w mieszkaniu i zużycie gazu ustawienie 45-50st??
regulator pokojowy powinien pracować w regulacji ciągłej czy dwustawnej??
W mieszkaniu utrzymuje temperatury 18-19st /noc/ 20-21st /dzień/
Uprzejmie proszę o wszelkie porady i wskazówki
Dziękuje i Pozdrawiam
Wszystkich użytkowników w/w pieca i znawców tematu
Posiadam taki kocioł w mieszkaniu o pow. 50m2 blok jest ocieplony
Mam kilka pytań odnośnie ustawień pieca i regulatora pokojowego / Vaillant calorMATIC 330/ chodzi mi o jak najmniejsze zużycie gazu
tzn. piec powinien pracować z najmniejszą mocą tzn. 10KW?? / zakres regulacji 10-24KW tryb obciążenia częściowego
pompa w piecu powinna być na 1 czy 2 biegu?
czy korzystne będzie wydłużenie czasu wybiegu pompy w trybie ogrzewania??? / ustaw fabr 5min/
instrukcja podaje że gdy piec pracuje z regulatorem pokojowym pokrętło regulacji temp c.o. na piecu należy ustawić na max czyli 75st słyszałem różne opinie na ten temat... jak wpłynie na temp w mieszkaniu i zużycie gazu ustawienie 45-50st??
regulator pokojowy powinien pracować w regulacji ciągłej czy dwustawnej??
W mieszkaniu utrzymuje temperatury 18-19st /noc/ 20-21st /dzień/
Uprzejmie proszę o wszelkie porady i wskazówki
Dziękuje i Pozdrawiam