Witam. Mam problem z Audi4 B5 z 1996roku z silnikiem 1,6 benzyna i nie wiem jak go rozwiązać, a mianowicie musiałem wyjechać na jakiś czas i zostawiłem moje Audi w garażu stało one tam około 2 tygodni no i teraz nie mogę go zapalić. Temperatura w garażu nie była za wysoka gdzieś około -2stopnie i jak chłodniej było na dworze to i więcej. Kręciłem go dziś wiele razy i nic, rozrusznik pracuje ładnie ale samochód nie odpala. Zapaliła mi się nawet kontrolka od smarowania podczas kręcenia, więc boję się że go zatrę, olej w silniku jest (jesienią wymieniany). Może zna ktoś odpowiedz na mój problem gdyż nie mam pojęcia co robić. Pozdrawiam jakub298
Dodam jeszcze, że jeszcze przed wyjazdem od pewnego czasu działy się pewne problemy z odpalaniem a mianowicie po nocnym postoju nie palił mi za pierwszym razem tylko zawsze za drugim. Wszystkie filtry tez zawsze były wymieniane na czas. Nom właśnie i jeszcze dodam ze jak przekręcę kluczyk do poziomu zapalenia wszystkich kontrolek to cały czas coś piszczy z pod maski.
Dodam jeszcze, że jeszcze przed wyjazdem od pewnego czasu działy się pewne problemy z odpalaniem a mianowicie po nocnym postoju nie palił mi za pierwszym razem tylko zawsze za drugim. Wszystkie filtry tez zawsze były wymieniane na czas. Nom właśnie i jeszcze dodam ze jak przekręcę kluczyk do poziomu zapalenia wszystkich kontrolek to cały czas coś piszczy z pod maski.