Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zmiana miksera na praktyczniejszy

adamzur93 16 Dec 2010 15:06 875 6
    adamzur93
    Level 10  
    Witam posiadam aktualnie mikser Numark DXM06 i mam pewien problem jak podepne dwie koncowki mocy to nie mogę wyłączyć w jednej basu a w drugiej np. tonów wysokich ;/ a o to mi chdziło przy kupnie tego miksera ponieważ nadstawki przy głośniejszym graniu trzeszczą a w końcówce pod którą graja basy włącza się przy głośniejszym graniu przesterowanie ;/ jaki mogli byście polecić mikser żeby mnie zadowolił??
    DjMapet
    Level 43  
    Mikserem nie rozdzielisz pasma. Powinieneś zaopatrzyć się w crossover (filtr aktywny), który rozdzieli pasmo. Np CX-3400.
    Wtedy mikser podłączasz do crossovera, do wyjść HI crossovera podłączasz końcówkę zasilającą góry a do wyjść LOW, lub SUB podłączasz końcówkę zasilającą doły.
    O ustawieniu tego crossovera jest trochę tematów na forum.

Pozdrawiam.
    adamzur93
    Level 10  
    No spoko a dało by się coś taniej ? tak żeby tylko na 2 końcówki używka czy coś ??

Dodano po 1 [minuty]:

No i jak by się dało to żeby miał wyjścia i wejścia na chinch bo tak mam w mikserze i końcówkach
    karnak
    Level 21  
    Jakie masz te końcówki,jakieś firmowe czy typu Hollywood?
    adamzur93
    Level 10  
    jakos mi to nic nie daje ponieważ na basy idzie za dużo średnich tonów i zaczyna się palić lampka od przesterowania a w nadstawkach zaraz wtedy mi się zaświeca żarówka i nie czysto grają ... ;/
    karnak
    Level 21  
    Jakie końcówki?Zasilasz z oddzielnego wzmacniacza basy,czy spięte masz basy z nadstawkami?
    adamzur93
    Level 10  
    basy na t amp ta1050 a nadstawki na hollywood impact 480