Witam. przypadek dotyczy wlasnie acerka z grafika 8600m gt nie integra oczywiscie procek tylko c2d 1.5ghz niestety;] lapek lezal od jakiegos czasu bo nie mialem dostepu do sieci.
BTW Jakis czas temu moj lapek jak sie wylaczyl - tzn. sam go wylaczylem w sposob wlasciwy
- tak juz nie wlacza sie jak powinien. Otoz klikam power i rusza wszystko lacznie ze startem windy -XP. slychac dzwiek logu i pozniej dzwiek jak przy wyskoczeniu bledu, no i to by bylo na tyle. Zanioslem go do pewnego serwisu w bialej podlaskiej / nie polecam/ tam mi powiedzieli ze to albo plyta glowna albo karta graficzna... Tia jasne, tyle to i ja wiedzialem a raczej przypuszczalem xD heh rozbawili mnie twierdzac ze na tym laptopie po wyjeciu karty grafiki winda nie wystartuje /fachmani/;] i tak sprawdzajac mi tego lapka pokombinowali ze nawet winda nie chciala ruszyc.
teraz troche konkretow.
-gdy jest grafa wlozona na matrycy zero reakcji totalni czarna jak przy wylaczonym
-kiedy startuje z wyjeta grafa matryca swieci na bialo mozna funkcyjnymi regulowac podswietlenie wylaczc ja.
-na zewnetrznym monitorze tez brak sygnalu
-z wlozona grafika 9600m gt nie uruchamia sie wcale/ wina biosu moim zdaniem/
-z wlozona z innego acerka 8600m GS uruchamia sie ale to samo co i z orginalna
-sprawdzalem pamieci, sloty i chyba wsszystko co sie dalo golym okiem
A wiec co moze byc tego przyczyna? czy uwalilo sie cos na plycie glownej?
Prosilbym o jakies sugestie w tej sprawie, ewentualnie jakie dane bylyby wam jeszcze potrzebne:)
BTW Jakis czas temu moj lapek jak sie wylaczyl - tzn. sam go wylaczylem w sposob wlasciwy

teraz troche konkretow.
-gdy jest grafa wlozona na matrycy zero reakcji totalni czarna jak przy wylaczonym
-kiedy startuje z wyjeta grafa matryca swieci na bialo mozna funkcyjnymi regulowac podswietlenie wylaczc ja.
-na zewnetrznym monitorze tez brak sygnalu
-z wlozona grafika 9600m gt nie uruchamia sie wcale/ wina biosu moim zdaniem/
-z wlozona z innego acerka 8600m GS uruchamia sie ale to samo co i z orginalna
-sprawdzalem pamieci, sloty i chyba wsszystko co sie dalo golym okiem
A wiec co moze byc tego przyczyna? czy uwalilo sie cos na plycie glownej?
Prosilbym o jakies sugestie w tej sprawie, ewentualnie jakie dane bylyby wam jeszcze potrzebne:)