Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theresantasam wrote:jeszcze coś tam nie zakreśliłeś, oraz nie rozpoznałeś obwodu heterodyny i mieszacza dla AM ...
santasam wrote:Czy ktoś inny wie gdzie na tym schemacie jest obwód mieszacza i heterodyny dla toru AM?
santasam wrote:
santasam wrote:Nie, ale gdzie tam widzisz rezonator kwarcowy w obwodzie heterodyny?Czyli do heterodyny należy również rezonator kwarcowy który jest nad cewkami L10 i L11?
santasam wrote:Tak ...Wydaje mi się że tym elementem aktywnym będzie T4.
santasam wrote:Nie, to są już cewki z obwodu pośredniej częstotliwości - ale popatrz jak to jest zrobione w torze FM i jak to tam nazwałeś, oraz poszukaj jak poprawnie nazywa się układ tam zrealizowany na tranzystorze T2 ...Ale co jest wtedy mieszaczem? L8 i L9?
santasam wrote:Ale jest to również lokalny generator - heterodyna - o wspólnej bazie, czyli jest to ... i tu jest miejsce na Twoją odpowiedźJest to wzmacniacz w konfiguracji WB.
santasam wrote:I tak i nie, to zależy jaką funkcję tranzystora T4 będziemy rozpatrywać ...W takim razie T4 też jest w konfiguracji WB ponieważ sygnał z obwodu AM wchodzi na końcówkę emitera?
santasam wrote:Niestety, ale w takim formacie: Schemat blokowy toru FM.docx nie otwieram tego dokumentu ...Chyba zrozumiałem ten schemat. Dzięki wielkie. Czy na koniec mógłbyś spojrzeć na te schematy blokowe:
santasam wrote:Już dobrze ...Przepraszam, nie pomyślałem....;]
santasam wrote:Dziękuję ...Proszę;]: